juni 27, 2023
Af redaktionen
”Det er et marked, vi ikke har været på så længe, men vi ser gode muligheder.”
Sådan lyder det fra Lasse Bagge, som arbejder med kvalitetssikring på Øllingegaard – et økologisk mejeri mellem Hillerød og Frederikssund. Han henviser til, at kaffemarkedet stadig er et marked, der udvikler sig. Også når det handler om kaffe med mælk.
”Det stiger hvert år, og vi ser flere og flere caféer skyde op. Her vil mange ikke lade sig nøje med filterkaffe, og siden folk går mere og mere op i det, skal mælken jo også være af høj kvalitet,” siger Lasse Bagge.
Forskel på tankstationer og gode baristaer
Normalt er mælken fra Øllingegaard ikke homogeniseret, men noget mælk er. Det handler om, at man skal kunne få en god skum i sin kaffe.
“Og det kan man ikke altid, hvis man tager en fuldfed biodynamisk mælk, for den er langt sværere at få til at skumme. Vi laver derfor en speciel mælk, der er homogeniseret, til steder med fuldautomatiske kaffeautomater. Her er segmentet som tanksstationer et stort marked,“ forklarer Lasse Bagge.
Han uddyber:
“Ved at homogenisere får man en ensartet fordeling af fedt. Dvs. fedtet dispergerer i mælken. Hvis det ikke homogeniseres, vil mælkefedt stige til tops. Det vil så give problemer, når man skummer. Bedre kaffesteder med gode baristaer kan imidlertid godt håndtere uhomogeniseret mælk og højere fedtprocent. De ved, at de skal sikre, at mælken er omrystet inden brug.”
Related Articles
Flere tomme borde på trods af bookinger – livstilsekspert råber op og foreslår depositum
Problemet er vokset efter corona, og nu skal det stemples som rigtig dårlig stil ikke at møde op til et booket bord, mener en specialist i adfærd. Og så kan man jo overveje et depositum, men det skal kommunikeres forsigtigt, lyder det. Af redaktionen Mange i branchen...
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...
HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed
Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...