august 9, 2023
Af redaktionen
Den store amerikanske brugerbaserede søgeplatform Yelp.com har udarbejdet en rapport, der kortlægger, hvilke typer restauranter og spisesteder, der åbnede flest af fra april 2022 til marts 2023 i USA. Den såkaldte ‘State of the Restaurant Industry Report’.
Et interessant resultat af undersøgelsen er, at de såkaldte pop up-restauranter – altså restauranter i midlertidige lokaler i f.eks. et privat hjem eller under en festival – vækstede med 105 procent i USA i perioden.
Yelp har imidlertid særligt fokus på nye madtrends.
Ny trend kommer fra Østen
Og når man ser på, hvilke kulinariske tendenser, der hitter i restauranterne i det store land mod vest, er japanske ramen (en særlig slags nudler) førende.
I Japan har man tradition for særlige ramen-restauranter, hvor nudlerne bliver serveret med alskens andre fødevarer, og dét koncept har amerikanerne taget til sig.
Antallet af ramen-restauranter er således steget med 45 procent set ift. året før, ifølge Yelp. Og ifølge rapporten kan man forvente yderligere vækst i de kommende år.
Her er de største vækstsegmenter
(vækst set ift. året før inden for samme segment)
Ramen, 45 procent
Noodles, 40 procent
Chicken Shop, 30 procent
Tacos, 28 procent
Food stands, 23 procent
Breakfast and brunch, 20 procent
Japanese, 20 procent
Sushi, 13 procent
Steakhouses, 9 procent
Kilde: Yelp.com
Related Articles
Kaffeforbruget i USA når 20-års højdepunkt – fire trends fører an
TENDENS: Over to tredjedele af amerikanske voksne rapporterede at have drukket kaffe dagen før – mere end nogen anden drik. Specialkaffe driver væksten, der ligner, hvad vi ser i Danmark. Af redaktionen Kaffeforbruget i USA er steget til det højeste niveau i...
Startup har succes med elektronisk café-stempelkort
Stempelkortet har fået nyt liv i cafémiljøet i Jyllands hovedstad. Nøglen er, at det ligger i din Wallet og er tilpasset den enkelte café med mulighed for medlemsfunktioner. Af redaktionen En række caféer i Aarhus har taget startupen Regulars' koncept i brug...
Meyers vil skubbe på for flere bælgfrugter i maden
TENDENS: Bælgfrugter er in, og Meyers vil skubbe på udviklingen. En specialist vurderer over for Deli News, at brugen af bælgfrugter vil stige markant over de kommende år. Af redaktionen En rapport fra Aarhus Universitet fra 2022 viser, at danskerne spiser...