Restaurationsbranchen raser: Danmark alene om kontantkrav

august 17, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

En ny undersøgelse viser, at et flertal af Horestas medlemmer ønsker kontantreglen afskaffet. Brancheforeningen er stærkt kritisk og henviser til, at Danmark står alene tilbage med kravet på europæisk plan.

Af redaktionen

Kontantreglen forpligter virksomheder til at modtage kontanter mellem kl. 06-22. Det har man længe set kritisk på i branchen.

Og nu dokumenterer en ny medlemsundersøgelse fra Horesta, at knap 60 procent af virksomhederne mener, det bør være frivilligt, om de modtager kontanter eller ej. Mette Falkenberg Rasmussen er direktør for politik og bæredygtighed i Horesta. Hun sender et opråb til politikerne.

“Det handler både om at skabe større sikkerhed for medarbejderne, men også om at spare virksomhederne for en masse ressourcer i forhold til håndteringen af kontanter. Og så vil det kunne resultere i mere gennemsigtighed i branchen,” siger hun og pointerer:

“Danmark er det eneste land i Europa, der pålægger virksomheder at tage imod kontanter. Det er simpelthen på tide, at vi også stiger ombord på digitaliseringstoget på kontantområdet,” siger hun ifølge Horesta.dk

 

 

%

Dit afsnit går her

Related Articles

Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd

Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd

Fra succesfuldt pilotforsøg i august til fast tilbud på Hotel- og Restaurantskolen i København - uddannelsen ’Grøn Madhåndværker’ hitter. Af redaktionen Hotel- og Restaurantskolen bød velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til ’Grøn Madhåndværker’, og det gik...

Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien

Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien

En dansk kæde med tre burgerbarer på den iberiske halvø vil nu opgradere voldsomt på en række lokationer, der er fundet med hjælp fra ChatGPT.   Af redaktionen Henrik Wissler Duus er manager og partner hos WISSLER Bar & Burgers. Han fortæller på linkedIn om...

KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild

KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild

Restaurant ’Camino’ i Kødbyen tager udgangspunkt i spanske ildteknikker, og folkene bag henter desuden inspiration i det franske køkken. Af redaktionen ”Vi blev inspireret af Galiciens store åbne ildsteder, hvor man griller hele fisk og store stykker kød, og alt vores...