Franske vinbønder destruerer vin for at hæve priserne

august 29, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Mathias Reding

EU har godkendt, at det franske landbrugsministerium kan bruge 200 millioner euro på at destillere vin til ætanol, som herefter kan sælges til brug i industrien. Det skriver Berlingske.

Dels drikker franskmændene mindre vin end tidligere, dels stiger konkurrencen på eksportmarkederne, og vinbøndernre kan ikke afsætte deres vin til de ønskede priser.

 

Ansvarlig minister vil skubbe priserne op

Financial Times anslår, at den franske vinbranche i 2023 vil have en overskudsproduktion på hele tre millioner hektoliter – eller syv procent af sidste års produktion på 42 millioner hektoliter.

Landbrugsminister Marc Fesneau erkender, at han via det EU-støttede tiltag, der også inkluderer at tage vinmarker ud af drift, ønsker at påvirke udbud og efterspørgsel til fordel for vinbønderne.

”Tiltaget skal standse prisernes kollaps og hjælpe vinproducenterne med at finde nye indtægtskilder,” siger han ifølge Berlingske.

 

 

Related Articles

”Hele teltet rystede, og vandet sejlede ned ad væggene”

”Hele teltet rystede, og vandet sejlede ned ad væggene”

FESTIVAL: Tønder aflyser afslutningskoncert – se voldsomt uvejr ramme.   Af redaktionen ”Det var virkelig en voldsom oplevelse at se, at så stort et telt kunne gynge så voldsomt. Der var rigtig mange inde i det telt, som blev meget bekymrede.” Sådan siger Henrik...

Festival klar til skybrud og mudderkaos

Festival klar til skybrud og mudderkaos

Sidste år blev Kalundborg Rock'er ramt af voldsomt vejr og skybrud. I år har de forberedt sig til fingerspidserne.   Af redaktionen Kalundborg Rock'er har eksisteret siden år 2000 ved Gisseløre og har over 20.000 deltagere over tre dage midt i august. De er med...

Sådan tager du imod betaling offline

Sådan tager du imod betaling offline

Nettet er nede! Og kunden trommer utålmodigt med sit Dankort på disken, mens tre andre står rastløse i køen. Indtil de bare smutter ud af døren igen. Læs her, hvordan man sikrer sig, at betalingen kører uanset nettets status.   Af redaktionen Dankort spiller en vigtig...