september 12, 2023
Den prisvindende kok, Michael Miv Pedersen, begærede Restaurant Tabu konkurs den 5. september 2023.
Af redaktionen
Årsagen er i høj grad økonomiske problemer som følge af coronatiden. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Restaurant Tabu er optaget i Michelinguiden med en anbefaling (ikke en stjerne), og har siden 2019 været den eneste restaurant fra Aalborg i den berømte guide, mens Michael Miv Pedersen vandt prisen som Årets Kok i Danmark i 2013. Han driver også Restaurant Glashuset i Lønstrup og Strandhotel Klitrosen, som begge kører videre.
Coronatiden giver stort efterslæb
Michael Miv Pedersen er ked af udviklingen og peger på coronatiden som en afgørende faktor.
”Jeg er ærgerlig over, det ikke er lykkedes os ved egen hjælp at lukke det økonomiske efterslæb efter Covid-19. Opgaven med at skaffe den livsvigtige likviditet til brug for de fulde tilbagebetalinger af lånepakker, udskudte skatter og moms, har været for stor en mundfuld for en restaurant som vores,” siger Michael Miv Pedersen, ifølge pressemeddelelsen.
Af selskabets regnskab for 2022, der blev offentliggjort i juli, fremgår det, at Restaurant Tabu havde et underskud på 771.015 kr. i 2022. Samtidig havde selskabet en negativ egenkapital på 636.227 kr. i samme regnskabsår.
Havde håbet at ride stormen af
Af ledelsesberetningen fremgår det, at Michael Miv Pedersen havde håbet på, at Restaurant Tabu kunne fortsætte.
”Selskabets ledelse anser de likvide beholdninger samt kreditfaciliteterne som værende tilstrækkelige for selskabets fortsatte drift de kommende 12 måneder,” kan man læse i beretningen dateret d. 30. juni 2023. Men d. 5. september kom konkursen så alligevel.
Antallet af konkurser i hotel- og restaurationsbranchen ligger væsentlig over det gennemsnitlige niveau for 2015-2019, og det er i høj grad restauranterne, der er er hårdt ramt.
Related Articles
Flere tomme borde på trods af bookinger – livstilsekspert råber op og foreslår depositum
Problemet er vokset efter corona, og nu skal det stemples som rigtig dårlig stil ikke at møde op til et booket bord, mener en specialist i adfærd. Og så kan man jo overveje et depositum, men det skal kommunikeres forsigtigt, lyder det. Af redaktionen Mange i branchen...
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...
HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed
Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...