oktober 4, 2023
Hele 30 procent flere kroner bliver nu brugt på restaurantbesøg set ift. 2019 – det sidste år inden coronaen ramte.
Sådan lyder det fra HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.
”Restaurantbranchen har det egentlig meget godt,” siger han ifølge HORESTA.dk.
Udfordringer med prisudviklingen
At økonomien er stærk er den vigtigste faktor, lyder det.
”Det, der driver udviklingen lige nu, er, at danskerne har penge til at forbruge. Vi har mange i beskæftigelse, og når de har job, har de også penge de kan bruge til at gå på restaurant,” siger Jonas Kjær.
Han tilføjer, at der også er udfordringer:
”Den allerstørste udfordring det er prisudviklingen, vi har haft nogle store stigninger i råvarepriserne, og det er den største udfordring for restauranterne.”
Related Articles
Flere tomme borde på trods af bookinger – livstilsekspert råber op og foreslår depositum
Problemet er vokset efter corona, og nu skal det stemples som rigtig dårlig stil ikke at møde op til et booket bord, mener en specialist i adfærd. Og så kan man jo overveje et depositum, men det skal kommunikeres forsigtigt, lyder det. Af redaktionen Mange i branchen...
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...
HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed
Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...