DSB lancerer nyt madkoncept i Roskilde – kan brede sig til hele landet

oktober 16, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Sådan ser den nye Noahs i Roskilde ud. Foto: DSB

Deli News har talt med direktøren for DSB Service & Retail om samarbejdet med Noahs, der potentielt kan revolutionere danske togrejsendes madvaner.

 

Af Ebbe Fischer

 

I fremtiden vil man måske som standard hive mad med hjem fra togstationen. Det er i hvert tilfælde visionen bag et nyt koncept.

Du kender allerede 7-Eleven-kioskerne på Danmarks togstationer. De bliver drevet af datterselskabet DSB Service & Retail, der som franchisetager har over 1.000 medarbejdere i kioskerne fordelt over hele landet. Det fortæller direktør i DSB Service & Retail, Martin Zunda, til Deli News.

”Vi driver alle kiosker på stationerne, og har et samarbejde med Reitan Convenience A/S, der fungerer rigtigt godt,” siger han.

Nu er et endnu mere ambitiøst samarbejde sat i søen.

 

Pilotprojekt på Roskilde Station

DSB Service & Retail er nemlig på vej med et nyt koncept ud fra samme franchisemodel, og d. 25. oktober 2023 bliver 7-Eleven kiosken i Roskilde nabo til en ‘Noahs-restaurant’ – et koncept, der både fungerer som restaurant og takeaway.

Sidstnævnte kan man bestille med en app, så maden står klar i en aflåst boks – klar til at tage med hjem, når du rammer stationen.

Hvis alt går godt, kan Noahs komme til at ligge på en lang række af landets lidt større stationer i fremtiden, ifølge direktøren.

”Vi har lavet en aftale med Noahs om et pilotprojekt på Roskilde Station, der skal give kunderne et setup med flere muligheder. Vi er glade for 7-Eleven, men vi vil gerne tilbyde en endnu bredere palette,” siger Martin Zunda og tilføjer:

”Vi arbejder meget med at få mere liv på stationerne. Det handler om det fysiske kundemøde, og det skal være convenient for kunderne, så det at handle på stationerne bliver en naturlig del af deres rejsemønster.”

 

Valgt på teknik og bredde

Valget er faldet på Noahs, fordi det er høj kvalitet og en god model, der udnytter teknologien på en smart måde, fortæller Martin Zunda.

”Det er et højteknologisk køkken – Noahs er gode til at lure teknikken af, og det har vi været ret fascineret af. Derfor har vi indgået en aftale. Vi kan så tilbyde kunderne kvalitetsmad, ikke blot til at spise på vores restaurant på stedet, men især til at tage med hjem eller på farten. Her har det været vigtigt for os, at maden favner bredt – f.eks. fra gourmet burgere til salater,” siger han.

”At Noahs har forskellige retter, også mindre, har været vigtigt for os, da vores rejsende afspejler den danske befolkning, som har mange forskellige ønsker,” tilføjer direktøren.

 

Nemt at tage med hjem

Som kunde kan man altså fra d. 25. oktober bestille mad via Noahs app, når man er på vej mod Roskilde Station. Og når man ankommer, står maden klar i en madboks, som man har fået tilsendt en kode til.

”Så kan man nemt tage den med hjem,” siger Martin Zunda.

 

En bølge på vej?

Om kunderne køber den og vi alle sammen skal til at lære Noahs at kende og måske have appen liggende på mobilen, når vi rejser med DSB, er et åbent spørgsmål. Men det er bestemt en mulighed.

”Vi har i hvert tilfælde en option på at åbne flere, men nu skal vi jo lige finde ud af at arbejde med den første,” siger Martin Zunda og tilføjer:

”Det er en entreprenant og ny måde, det kører på, og vi ved jo ikke, om kunderne synes det er fedt. Det er kunden, der bestemmer i sidste ende.”

Related Articles

Voksende dansk kæde har udset sig Sverige som næste mål

Voksende dansk kæde har udset sig Sverige som næste mål

Efter et stort analysearbejde er Flammen-kæden på vej ind i nabolandet. I første omgang vil man selv eje restauranterne, men franchise er en mulighed, fortæller direktøren til Deli News.   Af Ebbe Fischer Menuen består altid af minimum 15 slags kød, mens...

Mexicansk vækstmotor søger nye danske franchisetagere

Mexicansk vækstmotor søger nye danske franchisetagere

Den svenske restaurantkæde, Zócalo, der serverer mexicansk, præsenterer overskud, og nu er makkerparret bag den danske gren klar til at finde flere franchisetagere - og bringe antallet af danske restauranter op fra 7 til 25.   Af redaktionen Danskernes appetit på...

Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd

Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd

Fra succesfuldt pilotforsøg i august til fast tilbud på Hotel- og Restaurantskolen i København - uddannelsen ’Grøn Madhåndværker’ hitter. Af redaktionen Hotel- og Restaurantskolen bød velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til ’Grøn Madhåndværker’, og det gik...