Kæderne kommer – her er de hurtigst voksende

oktober 16, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Kilde: HORESTA

Restaurantbranchen gennemgår en periode med omfattende konsolidering.

HORESTA har udarbejdet en liste som dokumentation på udviklingen mod større konsolidering/kædedannelse. I tabellen er der sat en nedre grænse ved mindst 15 enheder.

HORESTA skelner mellem ’kæder’, der har samme koncept og ligger flere steder. Og ’grupper/koncerner’ – altså samme selskab, som driver flere restauranter med ofte forskellige koncepter.

I tabellen er de kæder med over 15 enheder, der har fået færre enheder i perioden, udeladt.

HORESTA har tidligere identificeret mere end 100 restaurantkæder på det danske marked (dvs. kæder som har mindst tre enheder).

LÆS: Specialist analyserer markant konsolidering

 

Related Articles

Mexicansk vækstmotor søger nye danske franchisetagere

Mexicansk vækstmotor søger nye danske franchisetagere

Den svenske restaurantkæde, Zócalo, der serverer mexicansk, præsenterer overskud, og nu er makkerparret bag den danske gren klar til at finde flere franchisetagere - og bringe antallet af danske restauranter op fra 7 til 25.   Af redaktionen Danskernes appetit på...

Pincho Nation opruster i jysk franchisefremstød

Pincho Nation opruster i jysk franchisefremstød

Byggeriet af en Pincho Nation i det centrale Herning er gået i gang. Det er planen, at en 500 m2 stor restaurant med plads til 180 gæster åbner i slutningen af 2024, mens franchisemålet er 15 nye danske restauranter over de næste tre år.   Af redaktionen...

Specialist: Konsolidering i restaurantbranchen accelererer

Specialist: Konsolidering i restaurantbranchen accelererer

Branchen er stadig domineret af mindre virksomheder, men kæderne vokser langt hurtigere end de mindre aktører, og tendensen er stigende. Deli News har talt med en specialist om fænomenet. Af Ebbe Fischer Fra 2014-2021 er antallet af selskaber i restaurantbranchen med...