TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

oktober 26, 2023

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto: Klaus Nielsen

Først franske Bouillon, nu italienske Ambra. Stjernekokke står bag de nye billige kvalitets-restauranter i København, og ifølge eksperter kan vi stå over for en bølge.

Af redaktionen

Med Sovino-koncernen i ryggen og velkendte Andreas Bagh som frontfigur er et nyt sted på vej inden længe.

I det gamle Umamis lokaler i Store Kongensgade vil man på Ambra snart kunne spise til uhørt billige priser set ift. kvaliteten – menukortet starter på 60 kroner for den billigste ret. Det skriver Berlingske.

 

Stjernekok bag

Med en fortid på bl.a. Kong Hans Kælder og Marchal på d’Angleterre – inden han selv åbnede Esmée på Kongens Nytorv – er Andreas Bagh lidt af et navn i branchen. Her fortæller han, hvordan han kan holde priserne lave på Ambra.

”Det kan eksempelvis være mange af vores antipasti, som friteret zucchini, arranchini eller friteret polenta med ansjoser og lardo, der ligger i det lave prisleje. Det er toplækkert og smagfuldt, men råvarerne er bare prismæssigt lave,” forklarer Andreas Bagh.

LÆS om trendsetter Bouillon og eksperternes vurdering af konceptet

 

Folk vil have mere for pengene

Andreas Bagh oplever, at kunderne har ekstra fokus på prisen i denne tid.

”Den økonomiske udvikling med højere renter og større usikkerhed kan mærkes. Folk vil gerne have en billigere oplevelse, når de går ud. Jeg vil ikke sige, at der er gang i et decideret opgør med de dyre restauranter, men der er omtanke på, hvad man får for pengene, når man går ud og spiser. Folk er begyndt at stille spørgsmålet: Hvorfor skal det koste så meget,« siger han ifølge Berlingske.

Pastaretterne kommer til at ligge fra 85 kr. og op til cirka 125 kr. hos Ambra.

 

Related Articles

Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien

Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien

En dansk kæde med tre burgerbarer på den iberiske halvø vil nu opgradere voldsomt på en række lokationer, der er fundet med hjælp fra ChatGPT.   Af redaktionen Henrik Wissler Duus er manager og partner hos WISSLER Bar & Burgers. Han fortæller på linkedIn om...

KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild

KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild

Restaurant ’Camino’ i Kødbyen tager udgangspunkt i spanske ildteknikker, og folkene bag henter desuden inspiration i det franske køkken. Af redaktionen ”Vi blev inspireret af Galiciens store åbne ildsteder, hvor man griller hele fisk og store stykker kød, og alt vores...

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...