oktober 30, 2023

T-bone steak fra Dansk Jergyu. Foto: Dansk Jergyu
Med overskudsdyr fra Jersey-mælkeproduktion og en enkelt Wagyu-tyr forsøger folkene bag ‘Dansk Jergyu’ at skabe et nyt marked.
Af Ebbe Fischer
Navnet Jergyu er en krydsning mellem dansk Jersey og den japanske Wagyu-kvægrace – berømt for sin fedtmarmorering, intense smag og møre konsistens. Og de to racer ligner hinanden lidt.
Racer med fællestræk
Det fortæller medejer Henrik Fugl-Johansen.
”Jerseykoen er ligesom Wagyu en lille race og har i forvejen en intens smag og mere fedtmarmorering end andre kødkvægsracer. Dvs. den underbygger alle kvaliteterne fra Wagyu’en rigtig godt,” siger han.
Det er dog ikke altid lige nemt, når man skal starte en ny produktion .
”Vores hovedpine er, at hele branchen er anlagt på en måde, så det er slagterierne, der sørger for at omfordele de enkelte udskæringer,” forklarer Henrik Fugl-Johansen.
Det har de imidlertid tænkt sig at gøre noget ved.
Vil springe grossisten over
Udover B2C-salg har Dansk Jergyu et stærkt fokus på kantiner og restauranter. Dansk Jergyu har således allerede leveret til Rønnede Kro og er desuden i dialog med en række andre restauranter.
”Vi oplever, at man er meget interesseret i dansk-produceret kvalitetskød. Vi er nystartede og er ved at afsøge markedet, men vi synes det kunne være sjovt at gå direkte til restauranter og kantiner, for så kan du også bedre skrive en historie om hele oprindelsen af kødet,” siger Henrik Fugl-Johansen og tilføjer:
”Vi kan nemlig stå inde for det her produkt på alle mulige præmisser. Vi har snakket med forskellige restauranter, og det handler måske også om at modne restaurantbranchen, så den også kigger efter de lidt skæve udskæringer.”
Dansk Jergyus produktion vil fra omkring marts-april 2024 være på fuld skala.
LÆS mere om Dansk Jergyu: Disse fire ting optager restauranterne
FAKTA:
Dansk Jergyu er grundlagt i 2021 og har en produktion på knap 300 dyr totalt set.
Dyrene skal være to år, før de er klar til slagtning. Dvs. man slagter knap 150 om året, og det giver omtrent 25.000 kilo oksekød årligt.
Herunder 750 kg ribeye om året samt 500 kilo mørbrad + og omtrent det samme entrecot og mange kilo andre udskæringer.
Related Articles
Bouillon-bagmand åbner pizzeria med fokus på kvalitet, pris og hastighed
Torben Klitbo har åbnet pizzeriaet Mio på Frederiksberg. Ligesom Bouillon skal Mio være kendt for en rigtig restaurantoplevelse til lave priser. Deli News har talt med entreprenøren om hans visioner, leverandører - og konkrete tilgang til en god forretning. Af Ebbe...
Royla Unibrew præsenterer rekordregnskab
Bryggerikoncernen Royal Unibrew omsatte i 2024 for lidt over 15 milliarder kroner, en stigning på 16 procent fra året før. Af Ebbe Fischer ”I de seneste fire år er vi næsten fordoblet i størrelse, hvilket har gjort os stærkere og mere modstandsdygtige.” Sådan siger...
”Hypen om økologisk og bæredygtig mad er bare større end den reelle efterspørgsel”
Det er vigtigt at tilbyde klimavenlig mad – men slet ikke i de mængder, mange indkøbere tror. Sådan lyder det fra Haci Bayram, som driver 23 caféer og restauranter og nu har skiftet fokus. Især er folk blevet trætte af forarbejdede former for falsk kød. Af Ebbe...