Økonom: Danskernes appetit på dyre restaurantture falder fremover – nye koncepter i høj kurs

januar 25, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Det ser ud til, at appetitten på lavprisrestauranter bider sig fast efter en post corona-periode, hvor pengene har siddet ekstra løst i danskernes lommer.

 

Af redaktionen

Efter corona gik danskerne på restaurant som aldrig før – også på de helt dyre restauranter.

Men nu er festen slut som følge af to faktorer: Dels er en bølge simpelthen ved at flade ud. Dels har vi en mere usikker geopolitisk situation.

Cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, er en af de eksperter, der udlægger udviklingen:

”Siden genåbningen har danskernes restaurantforbrug været enormt højt. Mange har følt en trang til at indhente det tabte og det, der ikke var muligt under coronakrisen, hvor det at tage ud simpelthen ikke var en mulighed,” siger han til Berlingske og tilføjer:

”Danskernes forbrug på restauranter er fortsat højt. Men vi ser ikke desto mindre en tendens til, at forbruget daler, når vi kigger på de sidste måneders udvikling.”

 

Tendensen giver samtidig nye lavpriskoncepter vind i sejlene, hvilket Deli News har beskrevet indgående:

Ny restaurant på Frederiksberg kan blive en gamechanger

TENDENS: Endnu en billig kvalitetsrestaurant åbner i København

 

 

Related Articles

HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed

HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed

Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...