januar 30, 2024
Af redaktionen
Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik var 130.300 i job i hotel- og restauranterhvervet ultimo november 2023 – det er 3.300 flere end samme måned året før.
Vækst i hele 2023
Udviklingen i beskæftigelsen hænger naturligt sammen med øget omsætning i erhvervet, og væksten i beskæftigelsen har været et gennemgående træk gennem hele 2023. Fra april til november har væksten ligget på mellem 1,3 og 2,9 procent.
Udviklingen glæder adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.
”I 2022 oplevede vi et boom i omsætningen, og heldigvis er interessen for at bo på hotel eller gå på restaurant holdt ved i 2023. Det er særdeles positivt for erhvervet i en tid, hvor mange andre brancher oplever, at der skrues ned for forbruget,” siger hun ifølge HORESTA.dk.
En mangeårig tendens
Beskæftigelsen har også været stigende i resten af erhvervslivet, men stigningen er mindre end i hotel- og restauranterhvervet.
I november steg beskæftigelsen i erhvervslivet generelt med 1,1 procent, mens den i hotel- og restauranterhvervet voksede med 2,6 procent.
“Det bekræfter en mangeårig tendens,” siger Pia E. Voss
“Hotel- og restauranterhvervet er en utrolig stærk vækstgenerator, og virkeligheden er, at vi sagtens kunne ansætte mange flere. Mange job i vores erhverv bliver aldrig besat, og desværre er situationen også, at det ikke altid lykkes at finde medarbejdere med de helt rigtige kvalifikationer,” siger direktøren.
Related Articles
Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd
Fra succesfuldt pilotforsøg i august til fast tilbud på Hotel- og Restaurantskolen i København - uddannelsen ’Grøn Madhåndværker’ hitter. Af redaktionen Hotel- og Restaurantskolen bød velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til ’Grøn Madhåndværker’, og det gik...
Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien
En dansk kæde med tre burgerbarer på den iberiske halvø vil nu opgradere voldsomt på en række lokationer, der er fundet med hjælp fra ChatGPT. Af redaktionen Henrik Wissler Duus er manager og partner hos WISSLER Bar & Burgers. Han fortæller på linkedIn om...
KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild
Restaurant ’Camino’ i Kødbyen tager udgangspunkt i spanske ildteknikker, og folkene bag henter desuden inspiration i det franske køkken. Af redaktionen ”Vi blev inspireret af Galiciens store åbne ildsteder, hvor man griller hele fisk og store stykker kød, og alt vores...