februar 7, 2024
Af redaktionen
Varslede besparelser på to milliarder kroner på det danske erhvervsstøttesystem har længe været en kilde til uro for de organisationer, som beskæftiger sig med turisme og turismeudvikling i Danmark. Det skriver Turistmonitor, ifølge HORESTA.
Store organisationer i skudlinjen
Det skyldes, ifølge HORESTA, at både VisitDenmark, Wonderful Copenhagen, og de nationale udviklingsselskaber som Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Erhvervs- og Mødeturisme (MeetDenmark) alle er finansieret af netop erhvervsstøttemidlerne.
Nu tyder noget på, at netop erhvervsstøttens finansiering af de nationale udviklingsselskabers er i fokus i oplægget til de kommende besparelser.
Ekspertgruppe bag beslutning
En ekspertgruppen med adjungeret professor ved CBS og bestyrelsesmedlem i Danmarks Eksport- og Investeringsfond Christian Frigast i spidsen har siden 2022 arbejdet på den rapport, der lægges til grund for den politiske beslutning om en sanering af erhvervsstøtten.
Rapporten er endnu ikke offentliggjort – eller sendt til officiel politisk behandling på Christiansborg – men ifølge Turistmonitors oplysninger står både Wonderful Copenhagen, MeetDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme i ekspertgruppens forslag til at miste sin statsstøtte gennem erhvervsstøttemidlerne.
Related Articles
”Dagrofa Foodservice hjælper os med en direkte kontakt til industrien”
LEVERANDØRER: De næste tre år leverer fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice råvarer til restauranterne Jagger, Otto og Ritta, som Buzz CPH står bag. Direktør i Buzz ser store strategiske muligheder i aftalen. Af redaktionen Fødevaregrossisten Dagrofa...
”I vores del af Jylland stoler vi på hinanden, og det tætte samarbejde sikrer, at vi altid får de bedste råvarer”
Arnbjerg Pavillonen i hjertet af Arnbjergparken i Varde har fire forretningsben og et stærkt fokus på at få mest muligt ud af leverandørerne. Af Ebbe Fischer Værelserne, restauranten, events og selskaberne. De elementer udgør de fire forretningsben for Arnbjerg...
”Vi laver mad på lokale råvarer i tæt samspil med leverandøren”
Nymindegab Kro har en klar filosofi: Brug så vidt muligt lokale råvarer - i samarbejde med de lokale leverandører. Også selvom det er lidt dyrere, for det kommer hjem på den lange bane. Det handler om planlægning. Af Ebbe Fischer ”Konceptet er enkel mad lavet...