Erhvervsturismen buldrer frem og sætter ny rekord

februar 13, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pavel Danilyuk

I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Det er ny rekord og smitter positivt af på restauranter og barer.

 

Af redaktionen

Aldrig før har der været så mange erhvervsovernatninger i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Erhvervsturismen går således frem med 2,3 procent sammenlignet med 2022 og 5,3 procent i forhold til 2019. Det skriver HORESTA.dk

 

Næsten halvdelen af alle overnatninger

Udviklingen glæder viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind.

”Det er enormt positivt, at erhvervsturismen er kommet så stærkt tilbage efter nogle år med markant nedgang efter corona. Udviklingen betyder bl.a. at hotellerne tjener flere penge, fordi forretningsrejsende ofte booker ét værelse pr. person, hvor ferieturister typisk bor flere på ét værelse,” siger han.

I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Dermed sniger andelen af erhvervsovernatninger sig op på 39 procent af de samlede hotelovernatninger i Danmark, der landede på over 19 millioner overnatninger.

 

Kulturtilbud trækker

”Tallene vidner om, at selvom Danmark er et lille land, så formår vi at tiltrække konferencer og andre møder, der lige så godt kunne være holdt i vores omkringliggende lande,” siger Jeppe Møller-Herskind og tilføjer:

”Vores kulturtilbud, gastronomiske scene, flotte natur og gode forbindelsesmuligheder med resten af verden spiller en stor rolle i tiltrækningen af forretningsturisterne. Derudover har vi nogle af verdens førende virksomheder inden for bl.a. tech og medico, hvilket kan få virksomheder og organisationer til at kigge vores vej.”

 

Region Hovedstaden vokser hurtigst

Erhvervsturismen vækstede med seks procent i Region Hovedstaden og to procent i Region Midtjylland, mens Region Sjælland oplevede en nedgang på otte procent. Region Nordjylland havde tre procent færre overnatninger mens Region Syddanmark landede på stort set samme niveau som 2022.

 

Kilde: Horesta

 

 

Related Articles

Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien

Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien

En dansk kæde med tre burgerbarer på den iberiske halvø vil nu opgradere voldsomt på en række lokationer, der er fundet med hjælp fra ChatGPT.   Af redaktionen Henrik Wissler Duus er manager og partner hos WISSLER Bar & Burgers. Han fortæller på linkedIn om...

KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild

KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild

Restaurant ’Camino’ i Kødbyen tager udgangspunkt i spanske ildteknikker, og folkene bag henter desuden inspiration i det franske køkken. Af redaktionen ”Vi blev inspireret af Galiciens store åbne ildsteder, hvor man griller hele fisk og store stykker kød, og alt vores...

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...