februar 13, 2024
I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Det er ny rekord og smitter positivt af på restauranter og barer.
Af redaktionen
Aldrig før har der været så mange erhvervsovernatninger i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Erhvervsturismen går således frem med 2,3 procent sammenlignet med 2022 og 5,3 procent i forhold til 2019. Det skriver HORESTA.dk
Næsten halvdelen af alle overnatninger
Udviklingen glæder viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind.
”Det er enormt positivt, at erhvervsturismen er kommet så stærkt tilbage efter nogle år med markant nedgang efter corona. Udviklingen betyder bl.a. at hotellerne tjener flere penge, fordi forretningsrejsende ofte booker ét værelse pr. person, hvor ferieturister typisk bor flere på ét værelse,” siger han.
I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Dermed sniger andelen af erhvervsovernatninger sig op på 39 procent af de samlede hotelovernatninger i Danmark, der landede på over 19 millioner overnatninger.
Kulturtilbud trækker
”Tallene vidner om, at selvom Danmark er et lille land, så formår vi at tiltrække konferencer og andre møder, der lige så godt kunne være holdt i vores omkringliggende lande,” siger Jeppe Møller-Herskind og tilføjer:
”Vores kulturtilbud, gastronomiske scene, flotte natur og gode forbindelsesmuligheder med resten af verden spiller en stor rolle i tiltrækningen af forretningsturisterne. Derudover har vi nogle af verdens førende virksomheder inden for bl.a. tech og medico, hvilket kan få virksomheder og organisationer til at kigge vores vej.”
Region Hovedstaden vokser hurtigst
Erhvervsturismen vækstede med seks procent i Region Hovedstaden og to procent i Region Midtjylland, mens Region Sjælland oplevede en nedgang på otte procent. Region Nordjylland havde tre procent færre overnatninger mens Region Syddanmark landede på stort set samme niveau som 2022.
Kilde: Horesta
Related Articles
Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd
Fra succesfuldt pilotforsøg i august til fast tilbud på Hotel- og Restaurantskolen i København - uddannelsen ’Grøn Madhåndværker’ hitter. Af redaktionen Hotel- og Restaurantskolen bød velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til ’Grøn Madhåndværker’, og det gik...
Danskere vil sætte 96 burgerbarer op i Spanien
En dansk kæde med tre burgerbarer på den iberiske halvø vil nu opgradere voldsomt på en række lokationer, der er fundet med hjælp fra ChatGPT. Af redaktionen Henrik Wissler Duus er manager og partner hos WISSLER Bar & Burgers. Han fortæller på linkedIn om...
KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild
Restaurant ’Camino’ i Kødbyen tager udgangspunkt i spanske ildteknikker, og folkene bag henter desuden inspiration i det franske køkken. Af redaktionen ”Vi blev inspireret af Galiciens store åbne ildsteder, hvor man griller hele fisk og store stykker kød, og alt vores...