Ammunitionsdepot med to meter tykke mure skal huse Københavns nyeste restaurantkoncept

marts 4, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Restaurant Aure ligger på Margretheholm (i forgrunden) - med Holmen i midten af billedet. Foto: Wikimedia Commons

Lokalerne blev bygget tilbage i 1744, dengang Danmark-Norges stolte flåde – en af datidens største – havde hovedkvarter på Holmen.

 

Af redaktionen

Det var en tid, hvor utilsigtede eksplosioner var en del mere sandsynlige end i dag, og derfor byggede man et ammunitionslager med to meter tykke mure tæt på Holmen. Og på den måde beskyttede man lokalbefolkningen.

Margretheholm er en del af Christianshavns gamle voldanlæg, og fra d. 7. marts 2024 er bygningen hjemsted for restaurant Aure. Det skriver Berlingske.

 

Restaurant Aure vil have stjerner

Det er dette sted, Nicky Arentzen og kæresten Emma Nørbygaard har udset sig som hjem til deres Restaurant Aure.

Der er tale om en 600 kvadratmeter stor ikonisk bygning med masser af charme.

”Vi vil skabe et sted, som ikke bare laver fantastisk mad, men også et sted, hvor man kommer igen og igen på grund af værtskabet og stedets særlige atmosfære, som vi vil forsøge at skabe. Men Michelin-stjerner går jeg selvfølgelig også efter,” siger 29-årige Nicky Arentzen til Berlingske.

 

Talentfuld kok og skarp regnskabskvinde

Nicky Arentzen er den talentfulde kok, som allerede har bevist sit værd via ansættelse på flere toprestauranter.

Mens Emma Nørbygaard i højere grad kommer til at håndtere de mange tal, så økonomien forhåbentlig løber rundt.

 

Læs hele interviewet her

 

 

Related Articles

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Startup vil hjælpe ’forældet branche’ med at bruge teknologi

Den danske startup All Gravy har rejst 2,9 millioner dollars til at skalere sin AI-drevne platform til restaurations- og detailbranchen. Fokus er på, at branchen kæmper med stigende lønomkostninger, høj medarbejderomsætning og forældet teknologi. All Gravy har derfor...

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Her er Jensens Bøfhus’ nye strategi

Jensens Bøfhus har et klart mål: At genopfinde sig selv som Danmarks foretrukne familierestaurant. Og det skal være med fokus på hygge og samspil med gæsterne.   Af Ebbe Fischer Jensens Bøfhus er midt i en omstilling med fokus på at imødekomme danskernes...

Mere udeservering på vej i København

Mere udeservering på vej i København

Københavns Kommune vil udpege fem gader i det centrale København, hvor der skal være mere udeservering. Af redaktionen For at gøre plads til udeserveringen vil man nedlægge 600 parkeringspladser i centrale områder af byen. Det skriver Horesta. Forsøget er sat i værk...