Eksperter: Sushi har toppet i Danmark

marts 13, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Valeria Boltneva

Salget af sushi er på vej ned, og mange steder kan nu sidestilles med pizza- og burgerbarer, lyder dommen.

 

Af redaktionen

I februar kom det frem, at kæden Letz Sushi lukker efter 20 år på det danske marked.

Nu taler flere branchekilder om, at sushimarkedet har nået toppen i Danmark, og at mange sushisteder kan sættes i bås med pizza- og burgersteder. Det skriver Børsen.dk, ifølge HORESTA.

 

Mange forskellige koncepter

I HORESTA påpeger viceadm. direktør, Jeppe Møller-Herskind, at der er udsprunget et væld af forskellige sushikoncepter i Danmark.

Det er et resultat af stigende efterspørgsel på at få sushi på flere forskellige måder.

“Vi kan se i vores egen medlemssammensætning, at sushikoncepterne er vokset i antal intenst i løbet af 20 år,” siger Jeppe Møller-Herskind og tilføjer:

“Det er sket det generelt på hele den gastronomiske scene, at markedet er blevet mere differentieret – her kan jeg f.eks. fremhæve antallet af forskellige burgerkoncepter. Der er mange kulinariske nicher, som konstant vokser og udvikler sig.”

Læs også:

Stor dansk sushikæde kaster håndklædet i ringen – ansvarlig sushi er for dyrt

 

Related Articles

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Det københavnske madkoncept Poke & Sons udvider porteføljen af restauranter, og de har nøje udvalgt fem shoppingcentre som ramme for de nye åbninger. Shoppingcentre giver lokal forankring og adgang til et købestærkt publikum, lyder det.   Af redaktionen...

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Food Organisation of Denmark (FOOD) har modtaget midler fra Tuborgfondet til at lancere det treårige pilotprojekt Morgendagens Madtalenter. Stjernekok bakker op.   Af redaktionen Det innovative program skal støtte unge madentreprenører i Danmark og hjælpe dem med...

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Fra juni 2024 har kantineudbyderen Kokkenes Køkken udelukkende anvendt økologisk mel og korn fra danske producenter. Et tiltag i samarbejde med to danske økologiske møller. Af Ebbe Fischer Beslutningen om at omlægge til 100 procent økologisk dansk mel og korn er et...