marts 21, 2024
Danmark har vundet guld i årets Bocuse d’Or Europe, også kaldet ’EM for kokke’.
Af redaktionen
Præstationen har sikret Sebastian Holberg Svendsgaard og resten af holdet en plads ved den globale udgave af Bocuse d’Or i Lyon næste år, også kendt som ‘kokkenes verdensmesterskab’.
Vinderserveringen
Bocuse d’Or består egentlig af to serveringer – først en tallerkenservering og siden en fadservering.
Konkurrencen fandt sted i norske Trondheim i år, og derfor var hovedemnet en rensdyrsteak.
Den serverede Sebastian Holberg Svendsgaard med spæk, timian og brændt enebær, mens saucen – kogt på rendyrsky og portvin – havde små tern af rensdyrtunge som fyld. Det skriver Berlingske.
Råvarerne til fadserveringen var den norske torskefisk skrei og de store kammuslinger fra øen Frøya uden for Trondheim.
Sebastian Holberg Svendsgaard lod hovedelementet være en slags millefeuille (eller lasagne) af skrei og let røget kammusling lagt i lag med kulstøv, citrusurter og placeret på en brødcrouton, ifølge Berlingske.
Skabt af legendarisk kok
Bocuse d’Or blev skabt i januar 1987 af den legendariske franske kok Paul Bocuse og er blevet en stor begivenhed.
Den flytter fra land til land, og denne gang blev Bocuse d’Or Europe afholdt i Trondheim.
Her er podiet med Skandinavien i top-3
Mange timers hårdt arbejde
Deltagerne bliver sat i gang med ti minutter mellem hver. De har så fem timer, inden dommerne får en tallerkenserveringen – og 35 minutter ekstra til en fadservering.
I Frankrig er der stor fokus på konkurrencen, og den danske sejr bliver set, bl.a. af den store TV-kanal BFMTV, der bemærker, at Danmark henviser Frankrig til femtepladsen.
Related Articles
Flere tomme borde på trods af bookinger – livstilsekspert råber op og foreslår depositum
Problemet er vokset efter corona, og nu skal det stemples som rigtig dårlig stil ikke at møde op til et booket bord, mener en specialist i adfærd. Og så kan man jo overveje et depositum, men det skal kommunikeres forsigtigt, lyder det. Af redaktionen Mange i branchen...
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...
HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed
Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...