Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

marts 23, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Sådan ser man ud, når man lige har vundet titlen som Danmarks bedste tjener. Foto: HORESTA / Sofie Lave Nielsen

Andreas Kobs Laursen er for nylig kåret til Danmarks og siden Nordens bedste tjener. Nu løfter han sløret for sin teknik.

 

Af redaktionen

Man skal kunne sine tjenerdiscipliner, men det vigtigste for en god tjener er at have føling med gæsten, ifølge Andreas Kobs Laursen.

”Man skal læse sine gæster og regne ud, hvilken aften de gerne vil have. Vil de være i fred, lader man dem være i fred, og er de typerne, der vil have al den information og viden om maden og vinen, jeg har, så får de det,”  siger årets tjener i et interview med Berlingske.

 

VIDEO: Mød årets kok og årets tjener

 

Foretrækker at flambere

Ved den nordiske konkurrence blev Andreas Kobs Laursen testet i klassiske discipliner – såsom at åbne og servere mousserende vin, fadserverering, at dekantere vin, vinblindsmagning, flambering, spiritusidentifikation samt menu- og vinpræsentation.

”Den fedeste disciplin var klart flamberingen. Det er helt klassisk tjenerhåndværk at flambere inde ved bordet – det er et show med et slutprodukt, og det kan jeg godt lide,” siger Andreas Kobs Laursen til Berlingske.

 

 

Related Articles

Startup har succes med elektronisk café-stempelkort

Startup har succes med elektronisk café-stempelkort

Stempelkortet har fået nyt liv i cafémiljøet i Jyllands hovedstad. Nøglen er, at det ligger i din Wallet og er tilpasset den enkelte café med mulighed for medlemsfunktioner.   Af redaktionen En række caféer i Aarhus har taget startupen Regulars' koncept i brug...

KONCEPT: Ukendt sharefood hitter i Ringkøbing

KONCEPT: Ukendt sharefood hitter i Ringkøbing

Restaurant Nordic i Ringkøbing har succes med små anretninger, som ingen gæster kender på forhånd, fortæller ejer Frederik Havn. Han er ligeglad med fine branchepriser, for hos ham handler det om hygge og god mad - og så må gæsten aldrig synes, det er for fint.  ...

TENDENS: Skovriderkroen bliver billig-restaurant

TENDENS: Skovriderkroen bliver billig-restaurant

Den ikoniske Skovridekro på Strandvejen i Charlottenlund tager nu kampen op med den billigbølge, som Bouillon startede.   Af redaktionen MASH måtte tidligere i år – efter 14 år på Skovriderkroen - lukke ned, og siden har det været et åbent spørgsmål, hvad der...