Danmarks bedste tjener: Det her handler faget om

marts 23, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Sådan ser man ud, når man lige har vundet titlen som Danmarks bedste tjener. Foto: HORESTA / Sofie Lave Nielsen

Andreas Kobs Laursen er for nylig kåret til Danmarks og siden Nordens bedste tjener. Nu løfter han sløret for sin teknik.

 

Af redaktionen

Man skal kunne sine tjenerdiscipliner, men det vigtigste for en god tjener er at have føling med gæsten, ifølge Andreas Kobs Laursen.

”Man skal læse sine gæster og regne ud, hvilken aften de gerne vil have. Vil de være i fred, lader man dem være i fred, og er de typerne, der vil have al den information og viden om maden og vinen, jeg har, så får de det,”  siger årets tjener i et interview med Berlingske.

 

VIDEO: Mød årets kok og årets tjener

 

Foretrækker at flambere

Ved den nordiske konkurrence blev Andreas Kobs Laursen testet i klassiske discipliner – såsom at åbne og servere mousserende vin, fadserverering, at dekantere vin, vinblindsmagning, flambering, spiritusidentifikation samt menu- og vinpræsentation.

”Den fedeste disciplin var klart flamberingen. Det er helt klassisk tjenerhåndværk at flambere inde ved bordet – det er et show med et slutprodukt, og det kan jeg godt lide,” siger Andreas Kobs Laursen til Berlingske.

 

 

Related Articles

HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed

HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed

Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...