april 12, 2024

Arkivfoto
De fleste af Brøndby Kommunes offentlige køkkener har opnået sølv inden for Det Økologiske Spisemærke, og nu vil man højere op. Børnehuset Lindelund har allerede fået guld.
Af redaktionen
ALLE Brøndby Kommunes køkkener og kantiner skal have opnået mindst sølv i 2025.
Sådan lyder et mål i Brøndbys klimaplan, som kommunalbestyrelsen vedtog i 2022. Og man er godt på vej, siden langt de fleste af kommunens køkkener har opnået sølv inden for Det Økologiske Spisemærke det seneste år.
Det fremgår af en pressemeddelelse.
For at få sølv skal 60-90 procent af køkkenets indkøb være økologiske.
Skal vælge maden aktivt til
Et af de steder, som nu i højere grad gør brug af økologi og grøntsager, er Job- og Aktivitetscenter Vestegnen, hvor køkkenets fokus på økologi også har givet et løft.
”Det særlige for vores køkken er, at vores kunder skal betale for maden og således aktivt vælge den til. Så den skal være så indbydende og velsmagende, at den pirrer nysgerrigheden og giver folk lyst til at købe og prøve den. Det fornemmer vi på kunderne, at vi er lykkedes med,” siger hun i pressemeddelelsen og tilføjer:
”Køkkenpersonalet giver også selv udtryk for, at det er sjovt at få lov at bruge sin køkkenfaglige kreativitet på nye måder. Alle får styrket deres kompetencer inden for klimavenlig kost, bedre udnyttelse af råvarer og mindre madspild. Så der er mange gevinster ved projektet.”
Børnehus har fået guld
Børnehuset Lindelund har allerede fået guldmærket, hvor 90 procent af indkøbene skal være økologiske.
Her er Peter Birkebæk Jacobsen køkkenansvarlig, og som led i kommunens projekt ’Økologi og Madglæde’ har han deltaget i workshops med Meyers Madhus. Det har givet ny viden, fortæller han.
”Man skal have tålmodighed med den nye mad, for det tager tid for de små – og for personalet – at vænne sig til nye ting. På pålægsfadene skal der f.eks. ikke være alt for meget, der ikke er genkendeligt for børnene. Men nye smørepålæg baseret på bælgfrugter, blendet med ristet peberfrugt, barbecuekrydderi eller lign. er blevet virkelig populære,” siger Peter Birkebæk Jacobsen.
Kilde: Brøndby Kommune
Related Articles
Meyers: Det bliver en stor opgave for os at nå vores klimamål
Siden Meyers i 2020 udformede en bæredygtighedsstrategi med konkrete målsætninger til 2025 og frem til 2030 har opgavens omfang overrasket. Det fortæller adm. direktør i Meyers, Jesper Wacherhausen, til Børsen. Af redaktionen/ef Meyers har reduceret CO2-aftrykket fra...
Kanpla rejser 60 mio. kr. til at transformere kantinebranchen med fokus på affaldshåndtering og fleksibilitet
En dansk virksomhed dedikeret til digitalisering af kantinebranchen har med succes afsluttet en såkaldt Serie A-investeringsrunde, ledet af den hollandske venturekapitalfond HenQ. Den nye investering vil blive brugt til at accelerere den internationale ekspansion i...
Foodtech-virksomhed får syv mio. kr. til at nedsætte CO2-forbrug i køkkener
Dataplatformen FoodOps vækstmål er 3.000 køkkener i porteføljen ved udgangen af 2027, og man har fået en kapitalindsprøjtning fra The Footprint Firm til bl.a. at gå ind på det svenske marked. Af redaktionen Investeringen, der blev kendt i april og er en del af...