Jagger og Mick Jagger kæmper om navnet

april 12, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Jagger

Burgerkæden Jagger har i årevis forsøgt at få eneret til navnet, men superstjernens folk nægter at give sig.

 

Af redaktionen

Jagger ønsker eneret til at sælge burgere og drive restauranter under navnet. Det er bare ikke så let, når man er oppe imod den legendariske musiker Mick Jagger – frontfigur i Rolling Stones – for hans bagland er ikke sådan lige at vifte væk.

 

Jagger: Vi gør en forskel i et allerede mættet marked

 

Magtfuld modstander

Det fremgår af sagsdokumenter fra EU’s patent- og varemærkemyndighed. Det skriver Børsen.

Musidor, der varetager rettigheder for Rolling Stones, mener, at den danske burgerkædes navn er et brud på deres rettigheder til Mick Jaggers navn.

Musidor fik delvist medhold hos EU’s patent- og varemærkemyndighed i 2021.

 

Sag i flere akter

Den afgørelse blev dog appelleret – ligefrem af både burger-Jagger og Musidor.

I 2023 forsøgte Jagger-kæden så igen ved at anlægge en ny sag hos den europæiske myndighed. Og den sag er endnu ikke afgjort.

Ifølge Jagger-kædens advokat ‘er der ikke gjort reel brug af varemærket’.

Ledelsen af Jagger ønsker ikke at udtale sig, fordi sagen ikke er afsluttet, skriver Børsen.

 

Læs baggrund på Deli News

Sådan håndterer Jagger opskalering og rekruttering

 

 

Related Articles

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Det københavnske madkoncept Poke & Sons udvider porteføljen af restauranter, og de har nøje udvalgt fem shoppingcentre som ramme for de nye åbninger. Shoppingcentre giver lokal forankring og adgang til et købestærkt publikum, lyder det.   Af redaktionen...

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Food Organisation of Denmark (FOOD) har modtaget midler fra Tuborgfondet til at lancere det treårige pilotprojekt Morgendagens Madtalenter. Stjernekok bakker op.   Af redaktionen Det innovative program skal støtte unge madentreprenører i Danmark og hjælpe dem med...

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Fra juni 2024 har kantineudbyderen Kokkenes Køkken udelukkende anvendt økologisk mel og korn fra danske producenter. Et tiltag i samarbejde med to danske økologiske møller. Af Ebbe Fischer Beslutningen om at omlægge til 100 procent økologisk dansk mel og korn er et...