Nyt udspil: Stop unfair konkurrence fra det offentlige

april 23, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Pixabay

HORESTA ønsker, at det bliver helt klart, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på et område, hvor private udbyder samme ydelse.

 

Af redaktionen

”Konkurrencen skal foregå på lige vilkår, og det gør det ikke, hvis den ene part har et offentligt tilskud i ryggen. Restauranten i et kommunalt drevet kulturhus skal kunne sælge en sodavand eller en fransk hotdog til de kunder, som kommer i huset i forbindelse med husets faste aktiviteter, men kan ikke med et offentligt tilskud i ryggen gå ind på det private marked og udbyde store fester.”

Sådan lyder det fra adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss, ifølge HORESTA.dk

 

Nyt udspil

Medlingen kommer i forbindelse med, at HORESTA har lanceret et landdistriktudspil med 10 bud, der fokuserer på, hvordan turisme kan være med til at skabe liv i landdistrikterne.

Ét af buddene er at stoppe den unfair konkurrence fra offentlige og selvejende institutioner.

For når restauranten i kulturhuset eller idrætshallen begynder at udbyde konfirmationer, firmafester eller julefrokoster, rammer det særligt hoteller og restauranter i landdistrikterne. Det koster både jobs og vækst i det lokale erhvervsliv, lyder det fra organisationen.

 

Vil have fair spilleregler

Derfor mener HORESTA, at offentlige myndigheder og offentlige institutioners mulighed for at drive hotel- og restaurationsvirksomhed skal reduceres. En af måderne at løse problemet er ved at kigge på reglerne, ifølge Pia E. Voss.

”Vi efterlyser, at spillereglerne mellem det offentlige og private bliver tydeligere, så det bliver helt klart, at det offentlige ikke skal bevæge sig ind på et område, hvor private udbyder samme ydelse. Derudover efterlyser vi også, at det bliver lettere at klage. I dag er systemet alt for komplekst. Der skal etableres en egentlig klageinstans for at styrke og ensarte klageadgangen,” siger hun.

 

Kilde: HORESTA

 

Related Articles

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

Et hotel er ikke længere bare et hotel - mange ønsker i langt højere grad at være en del af byen. Det kan nemlig ses på bundlinjen. Deli News har talt med en ansvarlig om kædens tilgang. Af Ebbe Fischer F&B direktør i Scandic, Karsten Felvang Nielsen, fortæller...

Scandic outsourcer restauranter og caféer

Scandic outsourcer restauranter og caféer

Espresso House og Capa er blandt de nye partnere, og fremover vil vi se flere hoteller outsource sine caféer og restauranter, lyder det fra en ekspert. Af Ebbe Fischer Scandic driver stadig de fleste restauranter og caféer selv, men en række er nu outsourcet til nøje...