april 24, 2024
Sommerens OL i Paris bliver med sublim dansk deltagelse på alle niveauer. Således vil de medaljehungrende sportsfolk blive forkælet af landets bedste kokke. Det initiativ skal afhjælpe et reelt problem.
Af redaktionen
Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har indgået et samarbejde med Dansk Gastronomisk Union, der står bag kokkelandsholdet.
Formålet er at sørge for danske atleters kost under De Olympiske Lege til sommer. Det skriver DR.dk
Monoton mad er et problem
Ernæring er en nøglefaktor for topatleter, og buffeten ved tidligere OL har over tid været meget ensformig, lyder det.
Det har resulteret i negative fysiske konsekvenser for atleterne. Det forklarer Cecile Refsgaard, som er ernæringsfysiolog i Team Danmark.
”Nogle af herrelandsholdsspillerne i håndbold tabte sig fire til seks kilo til OL i 2021. Noget af det var selvfølgelig væsketab, men man kan ikke tabe så meget i ren væske,” siger Cecilie Refsgaard, ifølge DR.dk
En faktor i alle discipliner
Hun tilføjer, at det også gælder de mindre kraftfulde discipliner.
”Det samme skete for dressurrytterne, og der er generelt mange atleter, der kan tabe sig under OL. Vi ser det ofte ved buffetspisning. Når man får den samme buffet hver dag, vil atleterne ubevidst spise mindre og mindre for hver dag,” siger hun.
Related Articles
De tog kokain og blev knaldet – men chefen kunne intet gøre
En urinprøve påviste en lidt for vild julefrokost, men det var i fritiden, lød dommen, og dermed kan en arbejdsgiver ikke gøre noget, så længe medarbejderne passer deres job. Med mindre man har en meget klart formuleret personalepolitik. Af redaktionen Som...
”Med eller uden alkohol, sir?”
En voldsom bølge er i gang – den alkoholfri trend, og ifølge Carlsberg har vi ikke set toppen af isbjerget endnu. I fremtiden bliver en øl med alkohol et aktivt tilvalg, når du bestiller øl på en bar. Sådan lyder det fra to specialister. Af Ebbe Fischer...
VIDEO: Doing Zero er Danmarks eneste rent alkoholfri bryggeri – salget boomer
Deli News har mødt iværksætteren bag Doing Zero for at høre om konceptet og visionerne. Og hvordan starter man lige et bryggeri, når man ejer en cykelforretning? Af Ebbe Fischer ”Jeg startede fra helt blankt papir.” Kim Christensen kigger udover lagerhallen,...