Sponseret: Rugbrød er afgørende for et fantastisk stykke smørrebrød

maj 14, 2024

Foto: Mejnerts

Foto: Mejnerts

Har du også prøvet at få et stykke smørrebrød, som blev ødelagt af det tørreste og kedeligste stykke rugbrød i bunden? Eller et nærmest usynligt stykke rugbrød, gemt langt væk under et stort salatblad?

Vi snakker rigtig meget om pålæg, når vi snakker smørrebrød. Men det der udgør grundstenen i smørrebrødet, nemlig rugbrødet, er alt afgørende for at den samlede smagsoplevelse lykkedes.

Det gode rugbrød ligger bunden for det gode smørrebrød. Tykkelsen af skiven, mængden af kerner, og smagen! Det skal smage af den gode danske rug, der er dyrket på de danske marker, høstet af danske landmænd, og formalet på danske møller. Det er grundstenen i det danske og højt elskede smørrebrød.

Rugbrødet kan med fordel varieres alt efter pålægget. En frikadellemad er måske bedst med et kernefyldt Softkernerugbrød, en æggemad på et blødt Solsikkekernerugbrød og den lidt sejere roastbeef er godt på et stykke basis rugbrød, der fx er bagt med revet gulerød som giver saft til rugbrødet. Det kan være en leg at kombinere og matche den rette type af rugbrød med den rette type pålæg. Du har mulighed for at skabe en samlet oplevelse, hvor det ikke kun er pålægget der taler, men bliver en symfoni mellem det gode pålæg og det gode rugbrød. Det er jo trods alt rugbrødet der ligger bunden for måltidet.

Du kan nemt servere friskbagt rugbrød, med færdigblandede rugbrødsblandinger. Mejnerts laver flere økologiske varianter, og særligt deres økologiske Softkernerugbrød er populært i de store køkkener.

Så hermed en kraftig opfordring til at gå lige så meget op i kvaliteten på dit rugbrød, som kvaliteten på dit pålæg, når du laver smørrebrød.

læs mere mejnerts.dk

Related Articles

Sponseret: 90 år med H.W.Larsen

Sponseret: 90 år med H.W.Larsen

Siden min farfar, Henry Werner Larsen, under depressionen i 1934 øjnede en mulighed og åbnede et knivsliberi og butik i Københavns barske slagterkvarter, har vi ”huseret” det Københavnske og danske landskab for kokke, slagtere, fiskehandlere og alle andre...

Sponseret: Loaded Fries, voksende trend fra udlandet

Sponseret: Loaded Fries, voksende trend fra udlandet

Ost, kød, sauce og grøntsager. Med en komposition af toppings lagt som en dyne på AVIKO´s nye pomfrits serie så har du den storslået Amerikanske cuisine "Loaded Fries". Vær gavmild med oste saucen og du har "Dirty Fries". Bølgeskårne og krydret pomfrits formet som...