maj 28, 2024
Mens særligt Sverige og Norge også har mange Michelinrestauranter, kommer de ikke op på siden af dansk gastronomi – ifølge den berømte guide. Endnu en dansk restaurant fik sin tredje stjerne ved uddelingen i Helsinki.
Af Ebbe Fischer
Mens Geranium og Noma beholdt deres tre Michelinstjerner (maksimum) fik Jordbær i Gentofte nu også sin tredje stjerne ved uddelingen i Finland d. 27. maj 2024.
Resten af Norden har tilsammen tre restauranter med tre stjerner, og omtrent samme billede ser vi inden for de to- og étstjernede restauranter.
Læs Michelins gennemgang af alle de nordiske Michelinrestauranter her
Her er listen over de danske:
Three Michelin Star Restaurants in Denmark
Geranium, Copenhagen
Jordnær, Gentofte – New
noma, Copenhagen
Two Michelin Star Restaurants in Denmark
a|o|c, Copenhagen
Alchemist, Copenhagen
Frederikshøj, Aarhus
Henne Kirkeby Kro, Henne
Kadeau Copenhagen, Copenhagen
Koan, Copenhagen
Kong Hans Kælder, Copenhagen
One Michelin Star Restaurants in Denmark
Alouette, Copenhagen
ARO, Odense
Domæne, Herning
Domestic, Aarhus
Dragsholm Slot Gourmet, Hørve
formel B, Copenhagen
Frederiksminde, Præstø
Gastromé, Aarhus
Jatak, Copenhagen
Kadeau Bornholm, Åkirkeby
LYST, Vejle
Marchal, Copenhagen
MOTA, Nykøbing Sjælland
Restaurant Aure, Copenhagen – New
Søllerød Kro, Copenhagen
Substans, Aarhus
Syttende, Sønderborg
The Samuel, Copenhagen
Ti Trin Ned, Fredericia
Tri, Agger
Villa Vest, Lønstrup
Kilde: Michelinguiden
Related Articles
HORESTA: Ny reform kan forbedre rekruttering – men det går for langsomt
Regeringens nye plan for ungdomsuddannelserne kan blive afgørende for hotel- og restauranterhvervets jagt på mere faglært arbejdskraft. Det mener HORESTAs uddannelseschef, som samtidig ærgrer sig over tidsperspektivet. Og så efterlyses et afgørende element. Af...
Britisk Michelinkok åbner ny restaurant i Sønderhav
Efter ni år på Henne Kirkeby Kro, forlader britiske Paul Proffitt den to-stjernede Michelinrestaurant for at blive selvstændig med ’Pearl’, der i foråret 2025 åbner i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav. Af redaktionen Sønderhav er en lille...
”Jeg laver restauranter til mine gæster – ikke til konkurrenterne”
Manden bag billigrestaurant og ’gamechanger’ Bouillon - serieiværksætter Torben Klitbo - har fået kritik for at presse priserne ned, men for ham er det simpelt: Kunderne skal være glade. Og de er helt med på konceptet. I et interview med Deli News fortæller han hele...