maj 28, 2024
Den 29-årige køkkenchef Nicky Arentsen var overvældet efter uddelingen i Helsinki til restauranten med hjemsted i et gammelt ammunitionsdepot tæt på Holmen.
Af redaktionen
Som den eneste danske restaurant fik Aure sin første Michelinstjerne ved årets uddeling i Helsinki.
Læs Michelinguidens beskrivelse af Aure her
Den 29-årige køkkenchef Nicky Arentsen var naturligvis voldsomt glad for anerkendelsen.
”Jeg er totalt overvældet, og alle følelser boltrer sig rundt i mig lige nu,” siger han i en pressemeddelelse.
”Vi er enormt stolte, for det er en vigtig blåstempling af Aure, og jeg bliver helt forpustet af at tænke på, at det er sket så hurtigt. Det overgår simpelthen min vildeste fantasi, og jeg kunne ikke have gjort det uden hele holdet bag,” tilføjer han.
Spektakulært sted
Nicky Arentsen har imidlertid sat ambitionerne højt fra begyndelsen. Aure ligger i lokaler bygget tilbage i 1744 – i et ammunitionsdepot med to meter tykke mure fra dengang Danmark-Norges stolte flåde havde hovedkvarter på Holmen.
Det var en tid, hvor utilsigtede eksplosioner var en del mere sandsynlige end i dag, og derfor byggede man på den måde for at beskytte lokalbefolkningen.
Artiklen fortsætter længere nede
Overrasket medejer
Medejer og general manager Emma Nørbygaard – Nickys kæreste – fortæller i pressemeddelelsen, at folkene bag Aure i første omgang blev overraskede over invitationen til ceremonien i Finland.
Særligt på grund af restaurantens unge alder.
”Vi har satset alt, hvad vi ejer, for at åbne vores eget sted, så anerkendelsen af Aure og Nickys evner er en drøm, der går i opfyldelse i raketfart,” siger hun.
Læs også Deli News’ dækning af åbningen:
Related Articles
Flere tomme borde på trods af bookinger – livstilsekspert råber op og foreslår depositum
Problemet er vokset efter corona, og nu skal det stemples som rigtig dårlig stil ikke at møde op til et booket bord, mener en specialist i adfærd. Og så kan man jo overveje et depositum, men det skal kommunikeres forsigtigt, lyder det. Af redaktionen Mange i branchen...
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...
HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed
Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...