juni 5, 2024
Mange kokke rykker rundt i landet for at fylde huller – ikke mindst i sommersæsonen. Vi har mødt en af dem på en berømt ø mellem Storebælt og Kattegat.
Af Ebbe Fischer
Robert Zoffmann er 27 år gammel og udlært i 2018 på Hotel Vejlefjord.
Han har siden været fem forskellige steder, og i april 2024 tog han imod et tilbud fra Ballen Badehotel på Samsø, hvor han skal være frem til september, mens resten af året ligger åbent.
Han er imidlertid rolig ift. fremtiden, for udlærte kokke er eftertragtede, som han siger.
Hvordan fik du jobbet?
“Det var via mit netværk – en af kokkene på et af mine tidligere jobs havde fået denne stilling tilbudt, men han har nu valgt at uddanne sig til mekaniker, så jeg blev sat i forbindelse med folkene på Ballen Badehotel. Vi var herovre og snakke med dem. De søgte en udlært kok – det er svært at finde udlærte i dag. Vi er en eftertragtet vare.”
Hvad indebærer jobbet?
“Stillingen i Ballen er en kokkestilling, hvor vi arbejder ‘på partier’ – et koldt og et varmt parti, som man kører i produktion.
I løbet af dagen gør man klar og tjekker op på sit parti, så det er klar til aftenens gæster, da vi har lukket midt på dagen, siden det ikke kan betale sig at holde åbent.
Kl. 16 er der personalemad, og kl. 18 kommer de første gæster.”
Hvorfor valgte du Samsø?
“Det er første gang, jeg er i en sæsonbetonet stilling, men jeg vil gerne arbejde på Samsø, fordi jeg har et tilhørsforhold til øen. Jeg er kommet her siden jeg var barn og har altid været fascineret af restaurantscenen.
Og så var det muligt nu, da jeg ikke har nogen børn, men en kæreste. Vi fik begge tilbudt job. Min kæreste arbejder på et søsterhotel uden for Ballen – Hotel Strandlyst. Vi bor i en bygning, der er ejet af hotellet, altså en personalebolig.”
Hvad er fordele og ulemper ved at være kok på Samsø?
“Ulempen ved at være her på øen er, at her kan være meget stille, og der er ikke så mange ting at lave. Min kæreste og jeg bor normalt i hjertet af Kolding, og der er meget mere gang i den. På Samsø går alting bare i et lidt andet tempo.
Jeg har fisket rigtig meget, siden vi kom i april, og vi har været meget ude at bade. Hvis jeg skulle give et godt råd skulle det være: Husk at kom ud og se øen og find gerne en hobby. Find ud af, hvad der gør dig glad. Og dyrk det, nu du har tiden til det, så det ikke bare går op i bajere og damer.”
Hvad bringer fremtiden?
“Jeg har tænkt på at tage et kantinejob, fordi arbejdstiderne er mere familievenlige,” siger Robert Zoffmann.
Related Articles
Flere tomme borde på trods af bookinger – livstilsekspert råber op og foreslår depositum
Problemet er vokset efter corona, og nu skal det stemples som rigtig dårlig stil ikke at møde op til et booket bord, mener en specialist i adfærd. Og så kan man jo overveje et depositum, men det skal kommunikeres forsigtigt, lyder det. Af redaktionen Mange i branchen...
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...
Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne
Et hotel er ikke længere bare et hotel - mange ønsker i langt højere grad at være en del af byen. Det kan nemlig ses på bundlinjen. Deli News har talt med en ansvarlig om kædens tilgang. Af Ebbe Fischer F&B direktør i Scandic, Karsten Felvang Nielsen, fortæller...