Anmelderpris: Europas bedste restaurant ligger i København, og syv andre danske er i top-100

juni 19, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Madanmelderforeningen Opinionated About Dining har kåret Alchemist på Refshaleøen til Europas bedste for tredje år i træk. Se listen, der har hele otte danske restauranter med. 

Af redaktionen

Køkkenchef og ejer Rasmus Munk var i Madrid for at modtage prisen. Han udtalte følgende:

“Vi er så glade og kan ikke vente med at fejre det med holdet. Tak til alle vores kære gæster og de over 6.000, der har stemt på os.”

Eks-jurymedlem: Alchemist skal nok få titlen som verdens bedste restaurant

Alchemist er langt fra den eneste københavnske restaurant, der figurerer blandt de første 100 på listen over de bedste restauranter i Europa. Her er listen

Danske restauranter på listen: Geranium (Østerbro) indtager en 10. plads, Noma (Refshaleøen) er nummer 19, Kadeau (Christianshavn) nummer 38, AOC (Indre By) nummer 50, Koan (Nordhavn) er nummer 59, Studio (Vesterbro) er nummer 81 og Alouette (Indre By) ligger på en 96. plads.

Staff briefing hos Alchemist. Pressefoto: Søren Gammelmark

Related Articles

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Det københavnske madkoncept Poke & Sons udvider porteføljen af restauranter, og de har nøje udvalgt fem shoppingcentre som ramme for de nye åbninger. Shoppingcentre giver lokal forankring og adgang til et købestærkt publikum, lyder det.   Af redaktionen...

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Food Organisation of Denmark (FOOD) har modtaget midler fra Tuborgfondet til at lancere det treårige pilotprojekt Morgendagens Madtalenter. Stjernekok bakker op.   Af redaktionen Det innovative program skal støtte unge madentreprenører i Danmark og hjælpe dem med...

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Fra juni 2024 har kantineudbyderen Kokkenes Køkken udelukkende anvendt økologisk mel og korn fra danske producenter. Et tiltag i samarbejde med to danske økologiske møller. Af Ebbe Fischer Beslutningen om at omlægge til 100 procent økologisk dansk mel og korn er et...