Gult kort til restaurantens gæster?

juni 19, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Illustration: Madklubben

Ubehøvlede gæster, der går efter medarbejdernes seksualitet, køn, etnicitet eller udseende, har siden årsskiftet kunnet få et gult kort for dårlig opførsel hos Madklubben.

 

Af redaktionen

Og det gule kort kan veksles til et farvel og tak, hvis ikke det hjælper, fortæller HR-direktør i Madklubben, Anna Broe Askær, til DR.

“Det har vi indført, fordi vi har set, at der nogle gange var en udfordring med gæsters adfærd i vores restauranter,” siger hun.

 

Skal forstås bogstaveligt

Det gule kort skal forstås meget konkret. Det fysiske kort ligger nemlig klar bag disken i både København, Aarhus, Odense og Esbjerg, hvor Madklubben har deres restauranter.

Hvis en gæst opfører sig upassende, vil den ramte medarbejder kontakte sin leder på aftenen.

 

Sådan foregår det

“Så ville vi komme ned med kortet, og på det står, at det skal være rart både at spise og at arbejde hos os. Vi vil bede gæsten om at læse vores meget simple spilleregler, som er, at vi er fælles om at skabe en god stemning og skal respektere hinanden grænser,” siger Anna Broe Askær ifølge DR.

Og hvis det ikke lykkes for lederen at gå dialogens vej, bliver gæsten bedt om at forlade restauranten.

 

Related Articles

Madklubben stormer frem – åbner ny restaurant på Amager

Madklubben stormer frem – åbner ny restaurant på Amager

Den nye filial går under konceptet 'Food Club' og åbner d. 28. oktober 2024 i Reberbanegade - lige ved siden Amagerbro Metrostation.   Af redaktionen Food Club er Madklubbens utraditionelle buffet restaurant, der vil gøre op med tag-selv-bordet som noget lidt...

Stjernekok lancerer nordjysk økoncept

Stjernekok lancerer nordjysk økoncept

Unikke madoplevelser og skræddersyede fester på en lille ø. Det er, hvad stjernekokken Michael ’Miv’ Pedersen og revisor Karsten Jensen lancerer i Aalborg under navnet Tabu Catering.   Af redaktionen Tabu-navnet stammer fra Pedersens restaurant, der gik konkurs i...

”Vi følger med tiden, men undgår at gå gourmetbagervejen”

”Vi følger med tiden, men undgår at gå gourmetbagervejen”

Bodenhoff Bageri har haft stor vækst og består nu af 11 filialer i Storkøbenhavn. Christian Bodenhoff ejer kæden, og Deli News har sat ham stævne til en snak om bagerbranchen. Hans fokus er på traditionel kvalitet, mens han lader ’Michelin-bagerne’ have deres segment...