Gult kort til restaurantens gæster?

juni 19, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Illustration: Madklubben

Ubehøvlede gæster, der går efter medarbejdernes seksualitet, køn, etnicitet eller udseende, har siden årsskiftet kunnet få et gult kort for dårlig opførsel hos Madklubben.

 

Af redaktionen

Og det gule kort kan veksles til et farvel og tak, hvis ikke det hjælper, fortæller HR-direktør i Madklubben, Anna Broe Askær, til DR.

“Det har vi indført, fordi vi har set, at der nogle gange var en udfordring med gæsters adfærd i vores restauranter,” siger hun.

 

Skal forstås bogstaveligt

Det gule kort skal forstås meget konkret. Det fysiske kort ligger nemlig klar bag disken i både København, Aarhus, Odense og Esbjerg, hvor Madklubben har deres restauranter.

Hvis en gæst opfører sig upassende, vil den ramte medarbejder kontakte sin leder på aftenen.

 

Sådan foregår det

“Så ville vi komme ned med kortet, og på det står, at det skal være rart både at spise og at arbejde hos os. Vi vil bede gæsten om at læse vores meget simple spilleregler, som er, at vi er fælles om at skabe en god stemning og skal respektere hinanden grænser,” siger Anna Broe Askær ifølge DR.

Og hvis det ikke lykkes for lederen at gå dialogens vej, bliver gæsten bedt om at forlade restauranten.

 

Related Articles

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre

Det københavnske madkoncept Poke & Sons udvider porteføljen af restauranter, og de har nøje udvalgt fem shoppingcentre som ramme for de nye åbninger. Shoppingcentre giver lokal forankring og adgang til et købestærkt publikum, lyder det.   Af redaktionen...

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører

Food Organisation of Denmark (FOOD) har modtaget midler fra Tuborgfondet til at lancere det treårige pilotprojekt Morgendagens Madtalenter. Stjernekok bakker op.   Af redaktionen Det innovative program skal støtte unge madentreprenører i Danmark og hjælpe dem med...

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Kantine i strategisk satsning på rent mel

Fra juni 2024 har kantineudbyderen Kokkenes Køkken udelukkende anvendt økologisk mel og korn fra danske producenter. Et tiltag i samarbejde med to danske økologiske møller. Af Ebbe Fischer Beslutningen om at omlægge til 100 procent økologisk dansk mel og korn er et...