Festivalsæson: Fødevarestyrelsen vil holde særligt øje med madboder, foodtrucks og gadekøkkener

juni 26, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Sean Pakbaz serverer iransk mad ud fra en base på Nørrebro. Foto: Ebbe Fischer

Myndighederne har indledt en række stikprøvekontroller med fokus på sommerens festivaler og markeder. 

 

Af redaktionen

Sommeren er i fuld gang, og Fødevarestyrelsen tager nu på en række uanmeldte kontrolbesøg rundt i landet.

Fokus er særligt på madboder, foodtrucks og gadekøkkener. Det skriver HORESTA.

 

Alle kan få besøg

På markeder og festivaler kan der både købes mad fra madudbydere, som allerede er registreret hos Fødevarestyrelsen, og fra midlertidige madboder, der ikke skal være registreret hos Fødevarestyrelsen. 

Begge typer af virksomheder kan få besøg af Fødevarestyrelsen under kampagnen, ifølge HORESTA.

 

Artiklen fortsætter længere nede

VIDEO: Europamesteren i streetfood kommer fra Nørrebro – her fortæller han om nøglen til sin succes

Disse krav skal overholdes

Alle virksomheder, der fremstiller eller sælger mad i Danmark, skal overholde en række krav til hygiejne og information til forbrugerne. En mobil madbod, der kun holder åbent sammenlagt 30 dage om året, hører dog under Fødevarestyrelsens bagatelgrænse.

Dvs. der gælder ikke samme regler ift. egenkontrolplaner for hygiejne og indretning mv. – som for registrerede spisesteder.

 

Besøg frem til december

Ikke alle de midlertidige madboder behøver at være registreret hos Fødevarestyrelsen, men de skal have styr på, hvor deres fødevarer kommer fra, ifølge HORESTA.

Kontrolbesøgene kører hen over sommeren og varer til udgangen af december.

 

Related Articles

Stor festival vender overraskende tilbage til Frederiksberg

Stor festival vender overraskende tilbage til Frederiksberg

Siden 2013 har den gratis elektroniske musikfestival Stella Polaris været at finde i Frederiksberg Have, men sidste år lukkede den. Nu er den genopstået.   Af Ebbe Fischer Stella Polaris blev grundlagt i Aarhus i 1997, og den blev første gang afholdt i København...

“Reffen bliver endnu mere vild”

“Reffen bliver endnu mere vild”

Laver du det råt, kommer der mange. Og laver du det mere råt, kommer der flere. Sådan har manden bag Reffen, Jesper Julian Møller, udtalt til Deli News, og nu tager man endnu et skridt i den retning. Af Ebbe Fischer Musikelskere, humleentusiaster,...

Sådan fungerer stort københavnsk streetfoodmarked

Sådan fungerer stort københavnsk streetfoodmarked

De er en institution i Københavns hjerte – og de gør meget ud af alkoholfri øl. Her trender det asiatiske, og det traditionelle har fået et comeback. Af Ebbe Fischer ”Vi er et madmarked, et streetfoodmarked midt i byens summen med Inderhavnsbroen fra Nyhavn til...