juni 28, 2024

Pressefoto
Midtfyns Festival vokser igen, og man regner med 4.500 gæster i år med udgangspunkt i den gamle festivalplads. Men trods vækst, opmærksomhed og en enorm historie ønsker man også fremover at være en mindre festival, lyder det.
Af Ebbe Fischer
Sune Vesterlund Larsen er festivalleder for Midtfyns Festival.
Han er glad for, at festivalen kom i gang igen i 2019, og at man er vokset fra 1.900 gæster dét år til 3.800 sidste år og godt 4.500 i 2024.
Det er dog langt fra de 60.000, som for 30 år siden var på Midtfyns. Og det er fint, siger chefen.
”Vi skal ikke være mere end 8-10.000 som et maks. antal gæster. Vi har hele tiden sagt, at vores størrelse er afhængig af, hvor mange der synes, vi er interessante. Men vi kommer ikke til at købe store bands for at blive større, selvom vi da markedsfører os på sociale medier og i lokalkaviser,” siger han.
Artiklen fortsætter længere nede
Ønsker makspris for billet
Desuden ønsker man også at holde billetpriserne nede, så man undgår at blive en stor kommerciel festival.
”Vi vil fortsat have en makspris for en partoutbillet langt under de 3.000 kr., man ser andre steder. I år koster partoutbilletten ca. 1.100 kr. – og dem, der var hurtige, fik billetter til en langt lavere pris.”
Leverandører spiller med
For at holde priserne lave er man bl.a. afhængig af leverandørerne.
”Vi forsøger at holde ølpriser så lave som muligt, selvom vi oplever stigninger fra vores ølleverandører. Tuborg er pt. vores hovedleverandør, men vi har også Midtfyns Bryghus,” siger Sune Vesterlund Larsen.
Hvordan kan I presse priser hos leverandørerne?
“Vi kan gå ind og forhandle, og vi kan skubbe på hvor lang tid kontrakten skal løbe, og hvad de skal have af eksponering etc. Også ved billetsystemer og mad – det er en forhandling.”
Hvad forlanger I ellers af leverandørerne?
“Vores leverandører skal kende vores værdier. Vi inviterer bl.a. udsatte familier, som bliver udvalgt af Røde Kors.
Og leverandørerne skal vide, at når du skriver en mail til os, så svarer vi, når vi kan, for vi er frivillige og har et fast job ved siden af.”
Related Articles
Nærum Kaffebars digitale opskrift – Lokal storytelling, der skaber 100.000 visninger om måneden
Nærum Kaffebar er ikke bare et sted, hvor man får en god kop kaffe og hjemmebagt kage - det er et mødested, hvor fællesskaber dyrkes. Gennem en stærk digital tilstedeværelse har kaffebaren formået at blive en central del af lokalsamfundet. Bag succesen står Salem...
Hastigt voksende festival har kig på Skandinavien
Bella Centerets egen festival har fået en flyvende start. Her er planerne for fremtiden. Af Ebbe Fischer ”Vi har store ambitioner for fremtiden, og vi glæder os til at løfte gaming-kulturen endnu højere i årene, der kommer. Vi bygger videre på tre kerneværdier:...
”Vi ved, at gaming og god mad går hånd i hånd”
Nicole Bellaiche er direktør i Bella Presents, der har det øverste ansvar for Copenhagen Gaming Week. Deli News har stillet hende nogle spørgsmål om festivalens hastige udvikling. Af Ebbe Fischer Copenhagen Gaming Week i Bella Centeret havde urpremiere i januar 2024,...