”Lokal mad og tradition er med til at brande vores festival”

juli 3, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Festivaldirektør Kirsten L. Schjøtt. Foto: Tønder Festival

Tønder Festival ligger langt fra Danmarks storbyer, så de må gøre sig gældende på anden vis end at tiltrække lokalbefolkningen. Et våben er lokale fødevarer.

 

Af Ebbe Fischer

 

Der er langt til Tønder fra Aalborg og Aarhus. Og endnu længere fra København.

”Vi har ikke lige en storby i baghaven, og som festival har Tønder et stort arbejde ift. vores beliggenhed. Her forsøger vi at skabe nogle særlige tiltag,” siger festivaldirektør Kirsten L. Schjøtt.

Festivalen tiltrækker egentlig mange pga. den særligt gode lyd og ikke mindst på baggrund af, at man har meget folke- og rootsmusik.

Men man tager også andre våben i brug.

 

Lokal vibe fra Tønder og omegn

Et af de tiltag, man har succes med, er det lokale niveau. Både ift. mad og aktiviteter.

Vi har mange lokale fødevareproducenter med. Og ift. aktiviteter forsøger vi at gøre dem lokale. Vi har har yoga i marsken og ’kluestage’ på vores campingområde. Springstangen var bondens eneste mulighed for at komme frem i markslandets labyrinter af grøfter og kanaler. På festivalen kan gæsterne selv give det et forsøg.

Vi har også fokus på stillezoner, fordi vi tror på, at når der er så mange koncerter, så bør man også give ro til gæsterne ved siden af,” siger Kirsten L. Schjøtt.

 

Går imod samfundstendens

Den teknologiske udvikling har gjort, at alt går hurtigere og hurtigere – ofte online. Men Tønder går en anden vej.

”Vi markedsfører os på, at det er originaler, der kommer. Altså, at det er autentisk, ægte og nært,” siger Kirsten L. Schjøtt og tilføjer:

”Det går imod samfundstendensen. Aldrig har vi haft så meget kontakt med hinanden pga. mobilen og den tekniske udvikling – og aldrig har vi været så ensomme. I Tønder er vi sammen om det ægte. Det er kerneudgangspunktet for os.”

 

Tønder festival har Danmarks ældste – og måske mest kræsne – publikum

 

Related Articles

”Hele teltet rystede, og vandet sejlede ned ad væggene”

”Hele teltet rystede, og vandet sejlede ned ad væggene”

FESTIVAL: Tønder aflyser afslutningskoncert – se voldsomt uvejr ramme.   Af redaktionen ”Det var virkelig en voldsom oplevelse at se, at så stort et telt kunne gynge så voldsomt. Der var rigtig mange inde i det telt, som blev meget bekymrede.” Sådan siger Henrik...

Festival klar til skybrud og mudderkaos

Festival klar til skybrud og mudderkaos

Sidste år blev Kalundborg Rock'er ramt af voldsomt vejr og skybrud. I år har de forberedt sig til fingerspidserne.   Af redaktionen Kalundborg Rock'er har eksisteret siden år 2000 ved Gisseløre og har over 20.000 deltagere over tre dage midt i august. De er med...

Sådan tager du imod betaling offline

Sådan tager du imod betaling offline

Nettet er nede! Og kunden trommer utålmodigt med sit Dankort på disken, mens tre andre står rastløse i køen. Indtil de bare smutter ud af døren igen. Læs her, hvordan man sikrer sig, at betalingen kører uanset nettets status.   Af redaktionen Dankort spiller en vigtig...