Sådan tiltrækker man tyske turister – ram hele familien

juli 11, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

De er lidt svære at fange, og ’familien Tyskland’ synes typisk danske restauranter er dyre. De kan endda finde på at bestille fire gange børneret. Men omtrent halvdelen af dem betaler godt, lyder det fra vestkysten, hvor det vrimler med tyskere.

 

Af Ebbe Fischer

 

Køkkenchef fra Nymindegab Kro, Kim Hymøller, fortæller her om sine erfaringer med tyske turisters adfærd.

Et publikum, der generelt er respektfulde og ordentlige, men som kan være påholdende i det dyre nord.

 

Hvor kommer jeres gæster fra?

”Kun omkring to procent er lokale, og 60-70 procent er danske. Resten er udenlandske og omkring 15 procent er tyskere.”

 

Vil tyskerne betale, hvad det koster?

”Nogle vil. Andre kan finde på at komme ind, og når de ser prisen, så skal de bare have fire gange børneret og en sodavand til.

Men vi har også dem, der får fem eller 12 retter – det er måske halvdelen af de tyskere, der kommer.”

 

Taler du med andre restauratører om, hvordan man kan tiltrække tyskerne?

”Ja. Man taler helt klart med andre om ‘hvor mange tyskere har I efterhånden?’ Nogle rammer dem helt klart bedre end andre. Og så er det jo interessant at høre, hvad de gør for at ramme dem så godt. Her er vi gode til at hjælpe hinanden på vestkysten,” siger Kim Hymøller og uddyber:

”Når man skal ramme tyskerne, skal man ramme hele familien, de har bare oftere børn med ud at spise. Det handler nok lidt om at holde det på et plan, hvor de forstår hvad råvarerne er – det skal ikke være for fancy, men til den brede befolkning. ‘Familien Tyskland’ vil bare gerne have et lækkert måltid, der ikke koster for meget.”

 

Hvordan markedsfører man sig til det store tyske publikum?

”Man arbejder bl.a. med flyers i sommerhusene, så de ved, hvad der findes i lokalområdet. Men det kan være lidt svært at ramme dem,” siger Kim Hymøller og tilføjer, at fødevarenetværket ’Vesterhavskøkkenet’ driver nogle turistkontorer i Tyskland.

“De laver meget branding rettet mod tyskerne – de laver opslag og skriver om lokale producenter og restauranter på de forskellige turistsites,” fortæller han.

 

Læs mere om business ved Vesterhavet:

”Vi laver mad på lokale råvarer i tæt samspil med leverandøren”

 

Related Articles

Portionsanretninger skal få folk til at spise mindre kød i kantinen

Portionsanretninger skal få folk til at spise mindre kød i kantinen

Det kan være svært at få arbejdspladsen til at forbruge mindre kød, men løsningen ligger lige for, lyder det fra kendt kantineaktør.   Af Ebbe Fischer ”En måde at gøre det på er at portionsanrette kød, og så kan man godt få mere, hvis man går op én gang til. Kød...

REMA og Flammen i nyskabende alliance

REMA og Flammen i nyskabende alliance

Flammen-kæden har et helt klart koncept – god grillmad, der ikke må koste en bondegård. For at få det regnestykke til at gå op, har man allieret sig med REMA som leverandør. Det er imidlertid ikke bare produkterne fra REMA 1000-butikkerne, man fører, forklarer...

Scandic vinder prisen for ’Bedste hotel i København’

Scandic vinder prisen for ’Bedste hotel i København’

Danish Travel Awards 2024 har sendt en prestigefuld pris til Scandic CPH Strandpark. Årsag? Gæsterne vil have meget mere end bare et hotel, og det efterkommer de på Amager.   Af redaktionen Hele rejsebranchen var samlet i Cirkusbygningen i København d. 2. oktober...