Danske Michelin-restauranter er en dårlig forretning

juli 22, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Staff briefing hos Michelinrestauranten Alchemist. Pressefoto: Søren Gammelmark

De fleste af de 31 danske Michelin-restauranter kører med enten et meget lille overskud eller blodrøde bundlinjer. Det viser en gennemgang foretaget af Berlingske.

 

Af redaktionen

Af de 19 Michelin-restauranter, der offentliggør deres regnskaber, har kun fire et overskud på mere end en million. Det skriver Berlingske.

 

Danmark er suveræn nordisk mester i Michelinstjerner – her er listen

 

Lars Seier Christensen er en del af ejerkredsen i Alchemist og Geranium. Han er ikke udpræget optimist som investor.

”Man skal nok have en interesse for det, hvis man skal investere i Michelin-restauranter, ” siger han ifølge Berlingske.

”Men jeg ser det dog ikke som umuligt over tid at tjene penge på det,” tilføjer han.

Geranium har da også fire millioner i overskud i sit sidste regnskabsår, mens Alchemist til gengæld har næsten ti mio. kr. i underskud.

 

Fakta: Sådan ser bundlinjen ud

Største underskud i kr:

  • Alchemist -9,7 millioner
  • The Samuel -5,4 millioner
  • Lyst -3,4 millioner
  • Gastromé -2,1 millioner
  • AOC -1,6 millioner
  • Domæne -1,3 millioner

Største overskud i kr:

  • Geranium +4 millioner
  • Frederikshøj +3,9 millioner
  • Formel B +3 millioner
  • Noma +1 million

Kilde: Berlingske

 

Spektakulære Aure ved Holmen skulle kun bruge tre måneder til at sikre sig en Michelinstjerne

Related Articles

HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed

HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed

Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...