Danske Michelin-restauranter er en dårlig forretning

juli 22, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Staff briefing hos Alchemist. Pressefoto: Søren Gammelmark

De fleste af de 31 danske Michelin-restauranter kører med enten et meget lille overskud eller blodrøde bundlinjer. Det viser en gennemgang foretaget af Berlingske.

 

Af redaktionen

Af de 19 Michelin-restauranter, der offentliggør deres regnskaber, har kun fire et overskud på mere end en million. Det skriver Berlingske.

 

Danmark er suveræn nordisk mester i Michelinstjerner – her er listen

 

Lars Seier Christensen er en del af ejerkredsen i Alchemist og Geranium. Han er ikke udpræget optimist som investor.

”Man skal nok have en interesse for det, hvis man skal investere i Michelin-restauranter, ” siger han ifølge Berlingske.

”Men jeg ser det dog ikke som umuligt over tid at tjene penge på det,” tilføjer han.

Geranium har da også fire millioner i overskud i sit sidste regnskabsår, mens Alchemist til gengæld har næsten ti mio. kr. i underskud.

 

Fakta: Sådan ser bundlinjen ud

Største underskud i kr:

  • Alchemist -9,7 millioner
  • The Samuel -5,4 millioner
  • Lyst -3,4 millioner
  • Gastromé -2,1 millioner
  • AOC -1,6 millioner
  • Domæne -1,3 millioner

Største overskud i kr:

  • Geranium +4 millioner
  • Frederikshøj +3,9 millioner
  • Formel B +3 millioner
  • Noma +1 million

Kilde: Berlingske

 

Spektakulære Aure ved Holmen skulle kun bruge tre måneder til at sikre sig en Michelinstjerne

Related Articles

Torben Klitbo åbner for ekspansion i udlandet

Torben Klitbo åbner for ekspansion i udlandet

Manden bag Bouillon og Cofoco, Torben Klitbo, har åbnet over 100 spisesteder, men han er langt fra færdig.   Af redaktionen Efter Bouillons succes i både København, Aarhus og Odense, afslører ejeren sine planer om ekspansion uden for Danmark i et interview med...

Danskere i tyverne går mest ud af alle

Danskere i tyverne går mest ud af alle

Ifølge en analyse fra HORESTA går de unge mellem 20-29 år mest på restauranter, cafeer og andre serveringssteder. Af redaktionen På gourmetrestauranter med hvide duge er det de midaldrende gæster, som dominerer. Men på tværs af alle udespiseformer er det de unge, som...

Prestigerestaurant i Carlsberg Byen lukker – nyt koncept på vej

Prestigerestaurant i Carlsberg Byen lukker – nyt koncept på vej

Finedining-restauranten Studio i Carlsberg Byen lukker.   Af redaktionen I 2019 overtog Loca Gruppen restauranten fra Claus Meyer, og de har drevet den siden, men nu lukker den altså, fordi den ikke har kunnet indtjene nok. Lokalerne vil dog stadig blive brugt...