juli 22, 2024
De fleste af de 31 danske Michelin-restauranter kører med enten et meget lille overskud eller blodrøde bundlinjer. Det viser en gennemgang foretaget af Berlingske.
Af redaktionen
Af de 19 Michelin-restauranter, der offentliggør deres regnskaber, har kun fire et overskud på mere end en million. Det skriver Berlingske.
Lars Seier Christensen er en del af ejerkredsen i Alchemist og Geranium. Han er ikke udpræget optimist som investor.
”Man skal nok have en interesse for det, hvis man skal investere i Michelin-restauranter, ” siger han ifølge Berlingske.
”Men jeg ser det dog ikke som umuligt over tid at tjene penge på det,” tilføjer han.
Geranium har da også fire millioner i overskud i sit sidste regnskabsår, mens Alchemist til gengæld har næsten ti mio. kr. i underskud.
Fakta: Sådan ser bundlinjen ud
Største underskud i kr:
- Alchemist -9,7 millioner
- The Samuel -5,4 millioner
- Lyst -3,4 millioner
- Gastromé -2,1 millioner
- AOC -1,6 millioner
- Domæne -1,3 millioner
Største overskud i kr:
- Geranium +4 millioner
- Frederikshøj +3,9 millioner
- Formel B +3 millioner
- Noma +1 million
Kilde: Berlingske
Related Articles
HORESTA: Ny reform kan forbedre rekruttering – men det går for langsomt
Regeringens nye plan for ungdomsuddannelserne kan blive afgørende for hotel- og restauranterhvervets jagt på mere faglært arbejdskraft. Det mener HORESTAs uddannelseschef, som samtidig ærgrer sig over tidsperspektivet. Og så efterlyses et afgørende element. Af...
Britisk Michelinkok åbner ny restaurant i Sønderhav
Efter ni år på Henne Kirkeby Kro, forlader britiske Paul Proffitt den to-stjernede Michelinrestaurant for at blive selvstændig med ’Pearl’, der i foråret 2025 åbner i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav. Af redaktionen Sønderhav er en lille...
”Jeg laver restauranter til mine gæster – ikke til konkurrenterne”
Manden bag billigrestaurant og ’gamechanger’ Bouillon - serieiværksætter Torben Klitbo - har fået kritik for at presse priserne ned, men for ham er det simpelt: Kunderne skal være glade. Og de er helt med på konceptet. I et interview med Deli News fortæller han hele...