juli 22, 2024
De fleste af de 31 danske Michelin-restauranter kører med enten et meget lille overskud eller blodrøde bundlinjer. Det viser en gennemgang foretaget af Berlingske.
Af redaktionen
Af de 19 Michelin-restauranter, der offentliggør deres regnskaber, har kun fire et overskud på mere end en million. Det skriver Berlingske.
Lars Seier Christensen er en del af ejerkredsen i Alchemist og Geranium. Han er ikke udpræget optimist som investor.
”Man skal nok have en interesse for det, hvis man skal investere i Michelin-restauranter, ” siger han ifølge Berlingske.
”Men jeg ser det dog ikke som umuligt over tid at tjene penge på det,” tilføjer han.
Geranium har da også fire millioner i overskud i sit sidste regnskabsår, mens Alchemist til gengæld har næsten ti mio. kr. i underskud.
Fakta: Sådan ser bundlinjen ud
Største underskud i kr:
- Alchemist -9,7 millioner
- The Samuel -5,4 millioner
- Lyst -3,4 millioner
- Gastromé -2,1 millioner
- AOC -1,6 millioner
- Domæne -1,3 millioner
Største overskud i kr:
- Geranium +4 millioner
- Frederikshøj +3,9 millioner
- Formel B +3 millioner
- Noma +1 million
Kilde: Berlingske
Related Articles
Flere tomme borde på trods af bookinger – livstilsekspert råber op og foreslår depositum
Problemet er vokset efter corona, og nu skal det stemples som rigtig dårlig stil ikke at møde op til et booket bord, mener en specialist i adfærd. Og så kan man jo overveje et depositum, men det skal kommunikeres forsigtigt, lyder det. Af redaktionen Mange i branchen...
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...
HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed
Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...