juli 26, 2024
Henrik Jonasson er udlært bager i Turup Bageri på Fyn og som konditor i Kransekagehuset i København. I 2019 tog han job på Herlev Hospital, og det har han ikke fortrudt, for her er ambitionerne store.
Af redaktionen
Som bager og konditor går Henrik Jonasson højt op i, at desserter og kager er et lyspunkt på dagen for de indlagte.
”Der er ikke mange af dem, som har lyst til at være her. Så er det vigtigt, at de får noget godt, når de skal have mad. Jeg laver alle delene selv, og alt er økologisk på nær chokoladen,” siger han til Herlev Bladet.
Artiklen fortsætter længere nede
Henrik Jonasson tilføjer:
”Jeg tænker meget på, at patienterne ser frem til måltidet. Jeg har fået at vide, at mange småtspisende ser frem til forret og dessert. Jeg vil gerne have, at det ser indbydende ud – det skal være som at være på restaurant. Vi kender alle til, at når man er syg, har man ikke den store appetit.”
Henrik Jonassons arbejdstid er klokken 6-14 alle hverdage. Han assisteres af en konditorelev og en ernæringsassistent til ugens arbejde, og de laver ifølge Herlev Bladet dagligt 400 desserter til Herlev samt 200 andre, som sendes til Gentofte Hospital.
Related Articles
Forlystelsesparker melder om stor fremgang
Fårup Sommerland og Djurs Sommerland rapporterer om meget høje besøgstal - trods en regnfuld sommer. Af redaktionen Sommeren 2024 har ikke været den bedste, men alligevel melder Fårup Sommerland om sit fjerdehøjeste antal gæster nogensinde med 650.304 besøgende, mens...
Kokkenes Køkken vokser fra 17 til 41 kantiner
Asmus Thorsøe Hamann er divisionschef i Kokkenes Køkken - en mellemstor udbyder af kantineservice med fokus på økologi og lokale råvarer. I et interview med Deli News fortæller han om en markant udvikling, om konceptet og om strategien for fremtiden. Af Ebbe...
Portionsanretninger skal få folk til at spise mindre kød i kantinen
Det kan være svært at få arbejdspladsen til at forbruge mindre kød, men løsningen ligger lige for, lyder det fra kendt kantineaktør. Af Ebbe Fischer ”En måde at gøre det på er at portionsanrette kød, og så kan man godt få mere, hvis man går op én gang til. Kød...