Sponseret: Danske råvarer i kantinerne

august 1, 2024

Foto: Mejnerts Mølle

Foto: Mejnerts Mølle

Vi skal have meget mere dansk og økologisk mel i kantinerne!

Kokkenes Køkken har netop taget en beslutning om at bruge 100% økologisk dansk mel og korn, i nyt strategisk samarbejde med Mejnerts Mølle og Aurion.

Det at kantineleverandører aktivt tager stilling til og sætter handling bag prioriteringen af danske råvarer, er et både vigtigt og markant skridt i ansvarlighedens retning, mener Peter Mejnertsen, direktør i Mejnerts Mølle:

”Landbruget i Danmark kan forsyne danskerne med en lang række kvalitetsråvarer, som vi fremadrettet bør bruge i langt bredere omfang, end vi gør i dag. Det kræver selvsagt en markant adfærdsændring hos forbrugerne at mindske vejen fra muld til mund, og kantinerne spiller en vigtig rolle. De har hver dag mulighed for at inspirere danskerne til mere ansvarlige spisevaner gennem den mad, de serverer fra arbejdspladsernes kantinekøkkener – og det er helt afgørende at de som leverandører tager stilling til de råvarer de bruger – og sætter handling bag,” indleder han og uddyber:

”At Kokkenes Køkken nu aktivt beslutter at udfase al mel og korn, der ikke er økologisk og dansk produceret, er et stærkt signal i markedet. Vi går til samarbejdet i fælles front for ambitionerne om et mere ansvarligt råvarevalg. Med et håb om, at det påvirker den almene danskers spisevaner positivt. Som råvareproducent er det meget værdifuldt, at aktører som Kokkenes Køkken har klare holdninger til arbejdet med ansvarlig fødevareproduktion. Det giver et fælles afsæt, hvor vi med en fuld værdikæde af dansk økologisk mel og korn kan vi levere det, der skal til for at realisere ambitionen,” afslutter Peter Mejnertsen.

Læs om Mejnerts tilgang til økologi og omtanke når de dyrker landbrug og stenformaler dansk økologisk kvalitets mel her

Læs mere om Kokkenes Køkkens beslutning her: 

Related Articles

Sponseret: Gastronomi uden grænser på Sylt

Sponseret: Gastronomi uden grænser på Sylt

På den nordligste af Tysklands øer, Sylt, finder man et gastronomisk mekka omgivet af brede sandstrande og charmerende klitlandskaber. Blandt de mange kulinariske destinationer skiller Restaurant Coast sig ud som et sted, hvor global inspiration møder lokale...

Sponseret: Flere sorbeter fra Kastbergs Is bliver veganske

Sponseret: Flere sorbeter fra Kastbergs Is bliver veganske

Vegansk certificering imødekommer efterspørgsel Ismejeriet Kastbergs Is har fået certificeret flere af sine eksisterende sorbeter og mango-softice som veganske under det anerkendte V-Label. Certificeringen sikrer, at produkterne er 100 % plantebaserede og understøtter...

Sponseret: Fra brunt værtshus til lokal kultur tilbud

Sponseret: Fra brunt værtshus til lokal kultur tilbud

Fire kvinder åbner Dagmars Bodega på Nørrebro som alternativt værested for lokalområdet – med fokus på fællesskab, kreativitet  I hjertet af Nørrebro har fire unge kvinder åbnet et spændende nyt samlingssted: Dagmars Bodega. Dette er ikke en almindelig bar, men et...