august 2, 2024
Danskerne har aldrig købt mere takeaway – og efterspurgt mere sundt takeaway – end de gør nu. Samtidig er de traditionelle burgere blevet mindre sunde. Det viser en ny undersøgelse foretaget af DTU Fødevareinstituttet.
Af redaktionen
Samlet set køber en gennemsnitlig husstand i Danmark 84 procent mere fastfood og takeaway end for bare 8 år siden. Det skriver HORESTA på baggrund af en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.
I undersøgelsen har DTU undersøgt 726 takeaway-måltider fra forskellige restauranter i hele landet.
De har også kortlagt, hvordan der også er også sket en stigning i både portionsstørrelserne samt indholdet af kød, ost og bacon. Mens grøntsager fylder mindre.
Mere kød i burgerne
Mængden af oksekød i en burger er i gennemsnit steget med 31 procent, hvilket svarer til 23 gram pr. bøf.
Mens mængden af ost og bacon er steget med henholdsvis 39 procent og 53 procent. Samtidig er mængden af grøntsager faldet med 24 procent.
Flere sunde alternativer
Den stigning er kommet samtidig med, at der er et stort fokus på sundhed i samfundet, og det kan ses på takeaway-markedet og udvalget af takeaway-måltiderne.
I storbyerne er der kommet flere og sundere alternativer, men når forskerne ser samlet på hele landet, er det stadig de traditionelle pizzeriaer og grillbarer, som står for over halvdelen af salget.
Related Articles
Østjysk pizzakæde lukker
Efter store økonomiske udfordringer har ejeren af den østjyske kæde Ild.Pizza valgt at lade selskabet bag gå konkurs. Af redaktionen De 12 pizzabarer i Ild.Pizza lukker. Det skriver Finans.dk Stifter og ejer Anders Grønborg bekræfter, at kæden er konkursramt. ”Jeg kan...
AI skal guide Ubers nye leveringsrobotter
Uber Eats er gået all in på madmarkedet med en ny generation af leveringsmetoder. Det begyndte i USA og nu kommer en ny effektiv metode til Tokyo. Europa kan blive næste skridt. Af redaktionen Uber Eats sætter automatiske robotter til at levere mad i dele af Tokyo fra...
Legendariske elBulli genopstår i København
Det er lykkedes Rasmus Munk fra Alchemist at stable et spektakulært projekt på benene over tre dage d. 2., 3. og 4. februar 2024. Af redaktionen Her vil manden bag elBulli – den catalanske superstjernekok Ferran Adrià samt broderen Albert – lave tre middage i...