Takeaway er mere populært end nogensinde

august 2, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Arkivfoto: Nikola Sivkov

Danskerne har aldrig købt mere takeaway – og efterspurgt mere sundt takeaway – end de gør nu. Samtidig er de traditionelle burgere blevet mindre sunde. Det viser en ny undersøgelse foretaget af DTU Fødevareinstituttet.

 

Af redaktionen

Samlet set køber en gennemsnitlig husstand i Danmark 84 procent mere fastfood og takeaway end for bare 8 år siden. Det skriver HORESTA på baggrund af en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

I undersøgelsen har DTU undersøgt 726 takeaway-måltider fra forskellige restauranter i hele landet.

De har også kortlagt, hvordan der også er også sket en stigning i både portionsstørrelserne samt indholdet af kød, ost og bacon. Mens grøntsager fylder mindre.

 

Mere kød i burgerne

Mængden af oksekød i en burger er i gennemsnit steget med 31 procent, hvilket svarer til 23 gram pr. bøf.

Mens mængden af ost og bacon er steget med henholdsvis 39 procent og 53 procent. Samtidig er mængden af grøntsager faldet med 24 procent.

 

Flere sunde alternativer

Den stigning er kommet samtidig med, at der er et stort fokus på sundhed i samfundet, og det kan ses på takeaway-markedet og udvalget af takeaway-måltiderne.

I storbyerne er der kommet flere og sundere alternativer, men når forskerne ser samlet på hele landet, er det stadig de traditionelle pizzeriaer og grillbarer, som står for over halvdelen af salget.

 

 

Related Articles

AI skal guide Ubers nye leveringsrobotter

AI skal guide Ubers nye leveringsrobotter

Uber Eats er gået all in på madmarkedet med en ny generation af leveringsmetoder. Det begyndte i USA og nu kommer en ny effektiv metode til Tokyo. Europa kan blive næste skridt. Af redaktionen Uber Eats sætter automatiske robotter til at levere mad i dele af Tokyo fra...

Legendariske elBulli genopstår i København

Legendariske elBulli genopstår i København

Det er lykkedes Rasmus Munk fra Alchemist at stable et spektakulært projekt på benene over tre dage d. 2., 3. og 4. februar 2024.   Af redaktionen Her vil manden bag elBulli – den catalanske superstjernekok Ferran Adrià samt broderen Albert – lave tre middage i...

Takeaway boomer i Danmark

Takeaway boomer i Danmark

Af redaktionen En ny undersøgelse fra HORESTA viser, at danskernes forbrug af takeaway er steget fra 42,7 millioner bestillinger i 2019 til 76,2 millioner i 2022. Det repræsenterer dermed en vækst på hele 78,6 procent. Undersøgelsen er baseret på stikprøver blandt...