august 20, 2024
Siden min farfar, Henry Werner Larsen, under depressionen i 1934 øjnede en mulighed og åbnede et knivsliberi og butik i Københavns barske slagterkvarter, har vi ”huseret” det Københavnske og danske landskab for kokke, slagtere, fiskehandlere og alle andre professionelle og gourmeter. Hvis det store sats fejlede, kunne det have kostet ham og familien alt. Men det lykkedes ham at møve sig ind på et indbringende nicheområde i en tid, hvor hele verden sultede. Hermed såede min farfar kimen til den virksomhed, der udover knivsliber-arven, i dag også er stolte af at være en af Danmarks førende leverandører af køkkener og udstyr til både professionelle og private.
DET FØRSTE KATALOG
I 1960 kom min far og min farbror ind i billedet. Steen varetog sliberiet, mens min far, Regner, fortsatte driften af den lille butik. ”Vi havde ikke så meget dengang, og jeg var måske ikke særlig fremsynet”, siger Regner og fortsætter, ”men jeg havde været i lære i en stor isenkræmmer i Stuttgart fire år forinden, så jeg fik mulighed for at købe ting billigt fra Tyskland, som vi tjente på. Men supermarkedernes indtog i 1970erne gjorde, at vores faste kundekreds, som jo var slagterne, begyndte at lukke en efter en. De havde aldrig troet, at supermarkederne kunne overtage deres marked, men det gjorde de. Så der skete et naturlig skift fra slagtere, til kokke og restauranter”.
Vi havde ikke repræsentanter ude, for vi var ikke sælgere på farten. I stedet besluttede vi os for at satse på at få lavet et postordrekatalog, som dengang kostede 30.000 kr. at få trykt i farve. En ren formue. Det greb hurtigt om sig, og det var godt, for der var ikke meget plads i butikken. På det tidspunkt havde vi gummistøvler og træsko hængende under loftet. Vi havde et stort Danmarkskort på kontoret, hvor vi satte en knappenål i alle de byer, hvor vi fik kunder. Det var sjovt at følge med i udviklingen på den måde. Af alle de virksomheder der lå i Kødbyen i 1930erne, så har kun to overlevet H.W.Larsen er den ene.
FAMILIEN ER VIGTIG!
Jeg overtog forretningen efter min farbror og min far – og det var ikke bare et årtusindskifte, den 1.1.2000, det var også et skifte fra 2 chefer til én. Hele vejen igennem har vi i familien kunne dele gode historier og ideer – og når vi har gode dage med høstfest, markedsdag eller noget andet er det dejligt at se at både Steen og mine forældre dukker op. Siden jeg overtog H.W.Larsen har virksomheden også haft en ”Larsen” som formand, idet min søster, Gitte Løvgren, er formand for bestyrelsen. ”Nå” tænker du, så går det hele let. Men det gør det ikke – og det skal det ikke. For selvom Gitte er familie og de andre 2 i bestyrelsen er gode venner og gamle kendinge, så går de til stålet og kommer med benhård kritik, nødvendige krav og gode ideer – og det har ikke bare været vigtigt, det har været vitalt, især igennem en Corona-tid, der betød at vi i den grad måtte tænke ud af boksen. Jeg nyder både samværet i firmaet og privat – og det er da dejligt, at vi både kan være professionelle og private.
For 5 år siden begyndte min søn, Thomas i Kødbyen, hvor han i dag er souschef og har en super kontakt med mange af vores erhvervskunder. Og da Martina, Thomas´s kone blev træt af detailhandel, fik vi også hende ombord i H.W.Larsen skibet. Anders, min ældste søn hjælper os på IT-delen, idet han studerer i Odense, så alt i alt er vi en ægte familie virksomhed.
Familien er vigtig og det betyder også at det er vigtigt for os, at vi er åbne overfor alle der arbejder for os, så de også føler sig som en del af familien. En del vi både passer på og tager imod gode råd fra. Så alle har indflydelse på dagligdagen. Det håber vi, at alle vores venner mærker og sætter pris på, når de er i kontakt med os, uanset om de er private, professionelle, kunder eller leverandører.
VOKSEVÆRK I KØKKENAFDELINGEN
Jeg kom direkte fra Sonofon og måtte vænne mig til den nye dagligdag og jargon i Kødbyen. Og igennem de sidste 24 år har vi udvidet en del. I år 2000 var vi 12 medarbejdere, og havde et sortiment på 3200 varer. Nu har vi efter 90 år et aktivt sortiment på 29.000 varenumre, og du finder os både i Brøndby og i Kødbyen. Vi er 44 vidunderlige HWL’ere, hvoraf mange har været med rigtig længe. Siden år 2000 er vi også begyndt at lave projekter og vi nyder at sætte gode køkkener op til glæde for alle danskere, der kan lide god mad.
H.W.LARSEN PÅ LANDKORTET!
Vi giver både professionelle og private mulighed for at lave lækker mad, og det kan man kun gøre med godt udstyr. Derfor har vi intet ”shitty” udstyr. Når kunden har det godt, afspejler det sig også i medarbejderne. Og det er det fortsatte mål. Målet er ikke at vokse os kæmpestore. Målet må fortsat være at skabe et godt sted for kunder såvel som medarbejdere.
Jeg har fantastiske medarbejdere – som er gode sammen og der er altid højt humør. H.W.Larsen var ikke på landkortet i dag, hvis min farfar, far og farbror ikke havde sat os der og hvis ikke alle havde givet den alt de har i sig hver dag. Jeg er stolt af, at vi giver folk en god, ærlig og professionel behandling – som altid er flankeret af store smil.
Find flere skarpe nyheder her
Related Articles
Sponseret: Mange hævder at tilbyde regenerativ kaffe – få sætter mennesker i centrum
Regenerativ kaffe er blevet et populært udtryk i kaffeindustrien, men hvad betyder det egentlig? Hos Slow Forest ser vi regenerativ kaffe som mere end bare bæredygtighed. Det er en filosofi, der omfavner ansvarlighed og en dyb forståelse af, at sund jord og sunde...
Sponseret: DEJ PIZZA
DEJ’S MÅL ER AT SKABE ET STED, HVOR ITALIENSK KULINARISK KULTUR OG DANSK HYGGE MØDES. Dæmpede glødepærer, stearinlys, grønne planter, god musik og ikke mindst lækre pizzaer og cocktails gør DEJ til mere end bare en restaurant. DEJ er blevet til en af Københavns...
Sponseret: Satser alt på at bevare østjysk kulturinstitution
I den lille sommerhusby Saksild ved Kattegat har Nicolaj M. Jensen og Lone Simonsen taget et stort skridt for at forfølge deres drøm. Parret har overtaget Minigolfbanen Saxild, Danmarks ældste minigolfbane, og satser nu alt på at bevare stedet som et samlingspunkt for...