KONCEPT: Ukendt sharefood hitter i Ringkøbing

august 29, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Restaurant Nordic i Ringkøbing har succes med små anretninger, som ingen gæster kender på forhånd, fortæller ejer Frederik Havn. Han er ligeglad med fine branchepriser, for hos ham handler det om hygge og god mad – og så må gæsten aldrig synes, det er for fint.

 

Af Ebbe Fischer

Frederik Havn er køkkenchef, direktør og medejer af Restaurant Nordic i Ringkøbing, der ligger i et gammelt hus med stor sjæl på Vester Strandgade 1.

”Konceptet er ‘sharefood’,” fastslår han og uddyber det populære koncept:

”I stedet for, at hver gæst får en tallerken, skal man dele – det er jo en tendens i branchen, og det er en anden måde at spise på en restaurant, når man skal sende maden rundt.”

Det tager folk godt imod, ifølge ejeren.

”Den måde at spise på gør, at man er lidt mere social, og det spirer nogle flere samtaler,” siger Frederik Havn.

 

Ukendte serveringer

På Restaurant Nordic er serveringerne ukendte i den forstand, at folk ikke ved, hvad de får. Det finder de ud af, når de møder op på restauranten.

”Vi laver aldrig det samme. Du kan vælge 4, 6, 8 eller 10 serveringer, mens mængden af mad er den samme. Det er kun et spørgsmål om, hvor stor en oplevelse, man ønsker. Hvis det er ti serveringer, går mængden af mad bare lidt ned,” forklarer Frederik Havn.

Typisk får gæsterne imidlertid tre små retter til at starte med – og en enkelt sød ret til dessert.

”Når de tre retter kommer ind, skal man sende fadet rundt, og så har man en tallerken hver, man kan lægge maden over på. Det er meget synligt, hvad man skal tage – hvis der er fire ved et bord, er der fire ting på fadet.”

 

Vil du karakterisere jeres restaurant som fine dining?

”Nej. Vi går ikke efter priser, men vi vil da gerne lave noget interessant og eksperimenterende i en hyggelig atmosfære. Vi arbejder med høj kvalitet til lave priser, for det behøver ikke koste så meget at gå ud og spise noget spændende.”

 

Hvordan vil du karakterisere jeres koncept?

“Vi har meget svært ved at sætte prædikat på, hvad vi præcist er. Men det værste er i hvert fald, hvis folk bliver bange for at gå ud, fordi det er for fint,” siger Frederik Havn og tilføjer:

“Det er ikke fint, det er bare hyggeligt. Og så kan du gå hjem halvfuld og stopmæt. Vi skal ikke i alle mulige guides, vi ønsker bare at være en god og hyggelig restaurant.”

 

Kan det være en udfordring, at Ringkøbing ikke er blandt landets største byer?

“Egentlig ikke. Vi har mange gæster og et solidt overskud. Vi har da højsæson om sommeren, men om vinteren har vi heldigvis en lokalbefolkning, som er glad for at bruge os til fødselsdage og fester. Vi er vel godt ti restauranter i Ringkøbing, inklusiv sushisteder og et gammelt hæderkronet hotel med mere traditionel mad. Jeg synes egentlig ikke, at vi konkurrerer direkte, der er plads til os alle.”

 

 

Related Articles

Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn

Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn

Tusindvis af odenseanere har allerede bestilt plads på Restaurant Bouillon i Odense, som åbner på et-årsdagen for åbningen af Bouillon på Frederiksberg. Konceptet har dannet skole, og i alt har 340.000 mennesker spist på Bouillon på bare ét år.   Af redaktionen...

Startup har succes med elektronisk café-stempelkort

Startup har succes med elektronisk café-stempelkort

Stempelkortet har fået nyt liv i cafémiljøet i Jyllands hovedstad. Nøglen er, at det ligger i din Wallet og er tilpasset den enkelte café med mulighed for medlemsfunktioner.   Af redaktionen En række caféer i Aarhus har taget startupen Regulars' koncept i brug...