Meyers vil skubbe på for flere bælgfrugter i maden

august 30, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse markedsudvikling. Privatfoto

Bælgfrugter er en fællesbetegnelse for de frø, som afblomstrede bønne- og ærteplanter danner i en frøkapsel, også kaldet bælg. Arkivfoto

TENDENS: Bælgfrugter er in, og Meyers vil skubbe på udviklingen. En specialist vurderer over for Deli News, at brugen af bælgfrugter vil stige markant over de kommende år.

 

Af redaktionen

En rapport fra Aarhus Universitet fra 2022 viser, at danskerne spiser mellem to og fem gram bælgfrugter dagligt.

Men Fødevarestyrelsens mål er 100 gram dagligt.

Samme rapport viser, at under 10 procent af danskerne spiser bælgfrugter ugentligt. Men det forbrug, vi ser, er båret af unge og byboere – som typisk sætter retningen for fremtiden.

 

Trendsettere vil have bælgfrugter

Fremtidsforsker Kirsten Østergaard Poulsen fremhæver danske bælgfrugter som en yndet spise hos de, som hun kalder ’firstmoverne’. Altså de mennesker, der går forrest, og som vi andre efterligner med tiden – bevidst eller ubevidst.

Bælgfrugter har særligt den store fordel, at de normalt er dansk produceret, hvilket betyder mere friskhed og mindre klimaaftryk. F.eks. skal de ikke transporteres ret langt, påpeger Kirsten Østergaard Poulsen.

”Vi ser, at rester fra bælgfrugter i stor stil bliver bliver gjort til primær ingrediens,” siger hun til Deli News.

Læs hele interviewet her:

Specialist: Detailhandlen har alt for få lokale fødevarer

 

Meyers vil presse på

Siden 2018 har Meyers undersøgt, dyrket, forædlet og solgt bælgfrugter.

De har handlet om at skabe en ny forretningsgren, og undervejs er gamle tekster dukket op, der placerer bælgfrugtbaserede retter som en hjørnesten i danskernes daglige kost.

En national historie, Meyers nu vil trække på for at få aktualiseret den gamle spise igen. Det fortæller Meyers udviklingschef, Jonas Astrup, til Fødevarewatch.

 

Vil bruge historiefortælling

En af nøglerne til at få flere bælgfrugter som bønner, linser og ærter ind i aftensmaden er altså den danske, madkulturelle forhistorie, ifølge Jonas Astrup.

”Vi vil skabe, undersøge og være medudviklere af en madkultur, som er rodfæstet i vores egen region. Og vi tror på bønnernes transformerende kraft. De gør noget godt for klimaet, sundheden og for vores nordiske terroir,” siger han til Fødevarewatch.

 

Related Articles

Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn

Nu indtager ’stordrifts-restauranten’ Bouillon også Fyn

Tusindvis af odenseanere har allerede bestilt plads på Restaurant Bouillon i Odense, som åbner på et-årsdagen for åbningen af Bouillon på Frederiksberg. Konceptet har dannet skole, og i alt har 340.000 mennesker spist på Bouillon på bare ét år.   Af redaktionen...

Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd

Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd

Fra succesfuldt pilotforsøg i august til fast tilbud på Hotel- og Restaurantskolen i København - uddannelsen ’Grøn Madhåndværker’ hitter. Af redaktionen Hotel- og Restaurantskolen bød velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til ’Grøn Madhåndværker’, og det gik...