Festival med vokseværk og store ambitioner henter ny chef

september 5, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Andreas Bjerrum Larsen er ny Head of Copenhagen Gaming Week. Foto: PR

Med en klar vækstambition for de kommende år har esport-marketingprofilen Andreas Bjerrum Larsen sat sig i stolen som ‘Head of Copenhagen Gaming Week’, der i debutåret 2024 havde 12.500 gæster. Et tæt partnerskab med Blackbox Media skal nu bringe festivalen op på et nyt niveau.

 

Af redaktionen

Til premieren på Danmarks nye festival for gaming og esport i januar 2024 lagde 12.500 besøgende vejen forbi Bella Center Copenhagen og Bella Arena for at dyrke de fysiske fællesskaber omkring alt fra Mario Kart til cosplay, gadefodbold, Dungeons & Dragons og Counter-Strike.

Nu træder organisationen ind i en ny udviklingsfase, hvor man går fra event-startup til langsigtet aktør, der har til formål at samle både branche og spillere i en årligt tilbagevendende festivalplatform. Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Ny mand i front

Derfor har Copenhagen Gaming Week ansat sin første ‘head of’, der med stærkt branchekendskab skal træde ind og lede den organisation, som i år ét primært trak på eksisterende eventkræfter fra Bella Center Copenhagen. Valget er faldet på 34-årige Andreas Bjerrum Larsen, tidligere Program Management Director for esport- og gaming-eventorganisationen ESL FACEIT Group, Gaming Marketing Manager i Red Bull, samt Team & Talent Manager i esportsgiganten BLAST.

”Det er med kæmpe begejstring, at jeg træder ind i udviklingsarbejdet omkring Copenhagen Gaming Week. Jeg tror både fagligt og personligt på den store ambition om at skabe et fyrtårnsevent for ‘all things gaming’ og esport med et stærkt, nationalt grundspil og internationalt udsyn,” siger Andreas Bjerrum Larsen.

Han uddyber:

”År 1 viste mange gode takter, som vi kan bygge videre på. Mit mål er, at vi med et stærkt indhold og program kombineret med en engagerende tilgang til branding og eventdesign får skabt en tilbagevende festival, som man bare ikke MÅ gå glip af. Man kan sige, at min opgave i høj grad bliver at underbygge en sitrende følelse af FOMO omkring Copenhagen Gaming Week.”

 

Samarbejde med Blackbox Media

Netop indholdet får bedre og mere formelle vækstbetingelser, da Copenhagen Gaming Week samtidig med ansættelsen af Andreas Bjerrum Larsen rykker tættere sammen med esports- og gaming-medievirksomheden Blackbox Media. De agerede allerede i første år eksterne indholdskonsulenter på festivalen og sourcede indhold til programmet.

I år to flytter Blackbox Media helt ind i hjertet af festivalens udvikling – både figurativt og bogstavelig talt – forklarer founder og CEO, Jakob Lund Kristensen, der tidligere har stiftet esports-succeserne Astralis og BLAST:

”Vi træder tydeligere ind i at skabe den fysiske platform og mødestedet for de fællesskaber, der findes i og omkring gaming og esport. Det gælder, uanset om vi taler passionerede spillere og superfans, eller den omkringliggende branche, som udvikler og støtter de spil, vi alle elsker, og som i disse år skriger på fremtidens talenter, investeringer og innovationskraft. Copenhagen Gaming Week skal kunne rumme det hele,” siger Jakob Lund Kristensen.

 

FAKTA: Copenhagen Gaming Week

Copenhagen Gaming Week er udviklet i et samarbejde mellem Bellagroup, Wonderful Copenhagen og Blackbox Media ud fra en drøm om en årligt tilbagevendende festival for gaming og esport i København i vintermånederne.

Eventet er støttet økonomisk af Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

Ambitionen for de kommende år er at involvere flere aktører og lokationer i København, samt at vækste besøgstallet til over 15.000 mennesker.

 

Related Articles

Festival klar til skybrud og mudderkaos

Festival klar til skybrud og mudderkaos

Sidste år blev Kalundborg Rock'er ramt af voldsomt vejr og skybrud. I år har de forberedt sig til fingerspidserne.   Af redaktionen Kalundborg Rock'er har eksisteret siden år 2000 ved Gisseløre og har over 20.000 deltagere over tre dage midt i august. De er med...

Sådan tager du imod betaling offline

Sådan tager du imod betaling offline

Nettet er nede! Og kunden trommer utålmodigt med sit Dankort på disken, mens tre andre står rastløse i køen. Indtil de bare smutter ud af døren igen. Læs her, hvordan man sikrer sig, at betalingen kører uanset nettets status.   Af redaktionen Dankort spiller en vigtig...

Frederiksberg Kommune stopper støtte til festival

Frederiksberg Kommune stopper støtte til festival

Stella Polaris vil ikke længere løbe af stablen i Frederiksberg Have, og stifterne leder nu igen efter en ny lokation.   Af redaktionen Stella Polaris vil blive afholdt for sidste gang i Frederiksberg Have d. 11. august 2024. Det melder folkene bag festivalen i...