Landets første rent grønne maduddannelse giver genlyd

september 12, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto: Meyers / Martin Kaufmann

Fra succesfuldt pilotforsøg i august til fast tilbud på Hotel- og Restaurantskolen i København – uddannelsen ’Grøn Madhåndværker’ hitter.

Af redaktionen

Hotel- og Restaurantskolen bød velkommen til 25 elever på den nye uddannelse til ’Grøn Madhåndværker’, og det gik så godt, at man allerede har besluttet a gøre uddannelsen permanent.

 

Mange grønne elementer

Det skriver Christian Fentz – faglærer og projektleder – på LinkedIn.

”Grøn Madhåndværker. En madfaglig uddannelse, der lover skarpt fokus på gastronomi, klima og plantebaseret mad – og som eleverne har tilmeldt sig i rekordfart,” skriver projektlederen.

På uddannelsen, der er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse (IEUD) efter Børne- og Undervisningsministeriet regler, lærer eleverne alt fra grøn gastronomi til bæredygtig produktion, økologi, råvarer og værtskab, der tager hensyn til verdens klimaudfordringer.

 

Kan være vegetarisk eller vegansk

”Specielt for Grøn Madhåndværkeruddannelsen er at den kan være vegetarisk eller vegansk, hvis eleven ønsker det,” skriver Christian Fentz og uddyber:

”Hver elev kan individuelt tilrettelægge uddannelsen, så de ikke behøver beskæftige sig med kød (fuldt vegetarisk uddannelse) samt æg, mejeri og honning (fuldt vegansk uddannelse). For elever, der er interesserede i at beskæftige sig med animalske produkter i begrænsede mængder, f.eks. som krydderi eller kondimenter, er dette også en mulighed. Grøn Madhåndværker er således en paraply-uddannelse for alle elever, der ønsker at jagte den grønne gastronomi. Du er velkommen, uanset om du er vegetar, veganer, fleksitar eller simpelthen bare vil lære godt madhåndværk, hvor planter er centralt på tallerkenen.”

 

Related Articles

KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild

KONCEPT: Ny restaurant laver al mad under åben ild

Restaurant ’Camino’ i Kødbyen tager udgangspunkt i spanske ildteknikker, og folkene bag henter desuden inspiration i det franske køkken. Af redaktionen ”Vi blev inspireret af Galiciens store åbne ildsteder, hvor man griller hele fisk og store stykker kød, og alt vores...

Legendarisk københavnercafé genåbner

Legendarisk københavnercafé genåbner

Københavns vel nok cooleste café. Sådan var Café Sommersko kendt fra 1976 til 2017, men så lukkede den pludselig. Nu åbner den igen.   Af redaktionen I et opslag på Instagram afslører restauratør Nils Petter Bro, at han har store planer med den café, som tilbage...

Koncept: Hypet ‘gamechanger’ laver solidt overskud

Koncept: Hypet ‘gamechanger’ laver solidt overskud

Restaurant Bouillon klarer sig godt trods ultralave priser og er måske ved at ændre den danske restaurantscene. Af redaktionen Det første regnskab, siden åbningen af den franske bistro Bouillon i september sidste år, viser et overskud på 687.000 kr. for 2023. Altså på...