Mexicansk vækstmotor søger nye danske franchisetagere

september 20, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto: Pixabay

Den svenske restaurantkæde, Zócalo, der serverer mexicansk, præsenterer overskud, og nu er makkerparret bag den danske gren klar til at finde flere franchisetagere – og bringe antallet af danske restauranter op fra 7 til 25.

 

Af redaktionen

Danskernes appetit på takeaway er vokset eksplosivt de seneste år. Antallet af bestillinger er ifølge HORESTA steget med næsten 80 procent fra 2019 til 2022.

Og det kan man se i landskabet.

 

Artiklen fortsætter længere nede

Pincho Nation opruster i jysk franchisefremstød

 

Største mexicanske

Det er en udvikling, som flere restauranter nyder godt af. F.eks. den mexicansk-inspirerede Zócalo, der med sin syvende restaurant i Aarhus nu er landets største kæde med mexicansk takeaway-mad. Det skriver HORESTA.

 

Søger nye franchisetagere

I spidsen for Zócalo Danmark står makkerparret Søren Skydt-Nielsen og Jimmy Seide Petersen.

For præcis fem år siden i september 2019 overtog de den danske franchise af det svenske mexi-koncept, og efter selv at have åbnet syv restauranter i København og Aarhus går de to partnere nu for alvor på jagt efter nye franchisetagere. Målet er at runde 25 Zócalo-restauranter inden for 6 til 8 år, ifølge HORESTA.

 

Sådan starter man et franchisekoncept – The Buddha Bowl Project

 

Related Articles

Kæderne kommer – her er de hurtigst voksende

Kæderne kommer – her er de hurtigst voksende

Restaurantbranchen gennemgår en periode med omfattende konsolidering. HORESTA har udarbejdet en liste som dokumentation på udviklingen mod større konsolidering/kædedannelse. I tabellen er der sat en nedre grænse ved mindst 15 enheder. HORESTA skelner mellem ’kæder’,...

Specialist: Konsolidering i restaurantbranchen accelererer

Specialist: Konsolidering i restaurantbranchen accelererer

Branchen er stadig domineret af mindre virksomheder, men kæderne vokser langt hurtigere end de mindre aktører, og tendensen er stigende. Deli News har talt med en specialist om fænomenet. Af Ebbe Fischer Fra 2014-2021 er antallet af selskaber i restaurantbranchen med...