Gastronomisk campus til 600 mio. kr. på vej

september 23, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Kokkeelever høster rødbeder. Foto: Hotel- og Restaurantskolen

Nordea-fonden støtter fremtidens gastronomi med 266 mio. kroner, og det muliggør byggeriet af en ny værkstedsbaseret skole og gastronomisk campus i København.

 

Af redaktionen

Danmark er en af verdens førende maddestinationer, berømt for nytænkende og bæredygtig gastronomi og værtskab.

Nu vil Hotel- og Restaurantskolen løfte faglighed og håndværk til nye højder i uddannelsen af dem, der skal forme fremtidens gastronomi og hospitality. Det skal ske med en ny, bæredygtig skole og gastronomisk campus, der vil ose af eksperimenterende gastronomi, sublimt madhåndværk, fremtidens oplevelser og service. Det fremgår af en pressemeddelelse.

 

Samlet budget på 600 mio. kr.

Den nye Hotel- og Restaurantskolen har et samlet budget på 600 mio. kr., og med fondens støtte er byggeriet nu fuldt finansieret og meget tæt på at kunne realiseres, ifølge pressemeddelelsen.

”Støtten gør os i stand til at indfri vores vision om at skabe en nytænkende fagskole for gastronomi og værtskab med moderne faciliteter, der er designet til at understøtte værkstedsbaseret undervisning og udvikle et gastronomisk campusmiljø, der kan samle elever, lokale og branchens ildsjæle,” siger direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Søren Kristensen.

 

Kreative laboratorier

Med kreative laboratorier, åbne køkkenhaver og sociale aktiviteter med maden i centrum vil skolen skabe et pædagogisk fyrtårn, der kan vise vejen for fremtidens erhvervsuddannelser. En skole, der imødekommer særlige behov og udvikler talenter hos eleverne.

Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen, udtaler:

”Skolen har også et ønske om at gøre den nye skole til et madkulturelt mødested, som åbner sig mod lokalsamfundet og inviterer borgere, organisationer og branchen indenfor – forhåbentlig også til stor inspiration for andre erhvervsskoler landet over. Vi glæder os til at følge processen og ser frem til at kigge indenfor i en ny Hotel- og Restaurantskolen og et gastronomisk campus, der sitrer af fællesskab og gode liv.”

 

Klar til brug i 2028

Holder tidsplanen, er det forventningen, at den nye skole kan tages i brug i 2028.

Indtil da fortsætter undervisningen i de eksisterende bygninger. Først efter indflytning i den nye skole vil de ikoniske røde bygninger blive omdannet til boliger for blandt andet fremtidens kloge hænder inden for gastronomi, service og værtskab.

Fakta om den nye skole

  • Værkstedsbaseret undervisning: Eleverne vil lære gennem praksisnær undervisning i topmoderne køkkener, restauranter og hotelfaciliteter
  • Bæredygtighed i fokus: Skolen vil være et førende eksempel på bæredygtig drift og vil integrere bæredygtige principper i alle aspekter af undervisningen.
  • Håndværk og innovation: Skolen vil fremme udviklingen af nye grønne smagsoplevelser og kulinariske teknikker, samtidig med at eleverne lærer at mestre det traditionelle håndværk.
  • Samarbejde med erhvervslivet: Skolen vil have tætte bånd til branchen og sikre, at uddannelserne er relevante for arbejdsmarkedet.
  • Byggeriets størrelse: Den nye skole har et areal på 15.000 kvm + kælder. Derudover udvikles et campusområde med blandt andet ca. 300 studieboliger i de nuværende røde bygninger.

        Kilde: Hotel- og Restaurantskolen

        Related Articles

        Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

        Singapore Airlines skriver kontrakt på mere dansk gourmet

        Først var det Skarø Is, der blev leverandør til Singapore Airlines. Og nu har flyselskabet skrevet kontrakt med en dansk Michelinkok.   Af redaktionen Fra 1. juli 2024 kan passagerer på Singapore Airlines’ business class med afrejse fra København nyde en...