oktober 4, 2024
Efter ni år på Henne Kirkeby Kro, forlader britiske Paul Proffitt den to-stjernede Michelinrestaurant for at blive selvstændig med ’Pearl’, der i foråret 2025 åbner i Restaurant Binds tidligere lokaler på Fjordvejen i Sønderhav.
Af redaktionen
Sønderhav er en lille landsby beliggende i Sønderjylland på den danske del af Flensborg Fjord – ud for Okseøerne.
Her kommer snart til at ligge en lille, men meget ambitiøs restaurant.
Mesterkok skal afløses
Da den franske mesterkok Christian Bind i efteråret 2023 bekendtgjorde, at han ville stoppe efter 15 år med egen restaurant, gik jagten straks ind på hans efterfølger. Nu er arvtageren fundet, da britiske Paul Proffitt til årsskiftet overtager nøglerne til restauranten på Fjordvejen. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Paul Proffitt stammer oprindeligt fra Staffordshire i England, men er dansk gift og har boet og arbejdet i Danmark de seneste ni år, hvor han har været køkkenchef på Henne Kirkeby Kro.
“Jeg er meget stolt af min tid på Henne Kirkeby Kro, hvor vi har været på en helt utrolig rejse. Vi var den første restaurant i Jylland, der fik to stjerner i Michelinguiden, og jeg har nydt alle de store øjeblikke, vi har fejret sammen,” siger Paul Proffitt.
I begyndelsen af 2025 gennemgår restauranten en større ombygning, så ’Restaurant Pearl by Paul Proffitt’ kan slå dørene op til første sæson lørdag d. 15. marts 2025.
Inspiration fra Indien, Jamaica og Kina
Som mange andre kokke har Paul Proffitt længe haft en drøm om at åbne egen restaurant.
“Siden jeg var 12 år, har jeg drømt om at få mit eget sted, så da muligheden for at overtage restauranten i Sønderhav opstod, slog jeg til. Jeg var forelsket i første øjeblik, jeg trådte ind i lokalerne med direkte blik til Flensborg Fjord. Det føltes helt rigtigt fra første sekund,” siger han.
Paul Proffitt har – ud over karrieren i Danmark – også arbejdet på Michelinrestauranterne Les Berangere i Frankrig, Purnell’s i England samt været køkkenchef på Swinfen Hall Hotel.
“Jeg har altid arbejdet med fine dining, så den stil ønsker jeg også at fortsætte. Det er et udpræget klassisk køkken, men med inspiration fra både det indiske, jamaicanske og kinesiske køkken. Jeg ønsker at drive en restaurant, som er tilgængelig for de fleste, og hvor gæsterne får great value for money,” siger Paul Proffitt.
Related Articles
Kritik: Regeringen drukner restauranterne i bureaukrati
Et stigende niveau af unødigt bureaukrati presser restauranterne, og mange mister modet. Sådan lyder det fra en aktør med fingeren på pulsen. Af Ebbe Fischer ”Det er næsten som om, at regeringen ikke vil have, at branchen skal tjene penge. For de drukner...
Det her skal du kigge efter ved valg af lokale til din restaurant eller café
En specialist i markedet rådgiver læserne af Deli News udi noget af det allervigtigste - hvis ikke det absolut vigtigste - når man skal åbne sit eget sted. Lokationen. Af Ebbe Fischer Der findes få danske ejendomsmæglere med speciale i køb, salg og udlejning...
Flere tomme borde på trods af bookinger – livstilsekspert råber op og foreslår depositum
Problemet er vokset efter corona, og nu skal det stemples som rigtig dårlig stil ikke at møde op til et booket bord, mener en specialist i adfærd. Og så kan man jo overveje et depositum, men det skal kommunikeres forsigtigt, lyder det. Af redaktionen Mange i branchen...