Portionsanretninger skal få folk til at spise mindre kød i kantinen

oktober 16, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Det kan være svært at få arbejdspladsen til at forbruge mindre kød, men løsningen ligger lige for, lyder det fra kendt kantineaktør.

 

Af Ebbe Fischer

”En måde at gøre det på er at portionsanrette kød, og så kan man godt få mere, hvis man går op én gang til. Kød skal så ikke erstattes med billige kulhydrater, men især med bælgfrugter.”

Sådan lyder det fra Asmus Thorsøe Hamann, divisionschef i Kokkenes Køkken – en mellemstor udbyder af kantineservice.

Artiklen fortsætter længere nede

Kokkenes Køkken vokser fra 17 til 41 kantiner

 

Divisionschefen understreger, at der ligger en stor kommunikationsopgave heri, så medarbejderne ikke bare føler, at det grønne bliver trukket ned over hovedet på dem.

 

Vil I fortsat servere kød i fremtiden?

”Ja, men af en bedre kvalitet, og vi tænker også dyrevelfærd ind. Vi vil gerne servere kød, der smager godt – fra dyr, der har haft det godt,” siger Asmus Thorsøe Hamann og fastslår:

”Der skal ikke kun være grøntsager i vores kantiner. Det er et valg, du skal træffe som bruger, og der skal være mulighed for at vælge kød i kantinen. Det valg vil vi ikke afskaffe, men vi vil gerne puffe folk i den rigtige retning.”

 

Vil skifte til planteprotein

Som kantine har man mange spisende gæster dagligt, og man når altså ud til mange mennesker

Det gør også, at man har et vist ansvar – både ift. ernæring og ift. at præge folks spisevaner, påpeger divisionschefen.

”Vi vil f.eks. også gerne have skiftet det animalske protein ud med planteprotein, men det kræver meget af vores køkkener.

Og de kokke, der har gået i kokkeskolen for nogle år siden, er jo ikke blevet undervist i det her. Dvs. når vi skal udvikle det grønne køkken, skal vi også efteruddanne personale,” forklarer Asmus Thorsøe Hamann.

 

Related Articles

REMA og Flammen i nyskabende alliance

REMA og Flammen i nyskabende alliance

Flammen-kæden har et helt klart koncept – god grillmad, der ikke må koste en bondegård. For at få det regnestykke til at gå op, har man allieret sig med REMA som leverandør. Det er imidlertid ikke bare produkterne fra REMA 1000-butikkerne, man fører, forklarer...

Scandic vinder prisen for ’Bedste hotel i København’

Scandic vinder prisen for ’Bedste hotel i København’

Danish Travel Awards 2024 har sendt en prestigefuld pris til Scandic CPH Strandpark. Årsag? Gæsterne vil have meget mere end bare et hotel, og det efterkommer de på Amager.   Af redaktionen Hele rejsebranchen var samlet i Cirkusbygningen i København d. 2. oktober...