oktober 16, 2024
Det kan være svært at få arbejdspladsen til at forbruge mindre kød, men løsningen ligger lige for, lyder det fra kendt kantineaktør.
Af Ebbe Fischer
”En måde at gøre det på er at portionsanrette kød, og så kan man godt få mere, hvis man går op én gang til. Kød skal så ikke erstattes med billige kulhydrater, men især med bælgfrugter.”
Sådan lyder det fra Asmus Thorsøe Hamann, divisionschef i Kokkenes Køkken – en mellemstor udbyder af kantineservice.
Artiklen fortsætter længere nede
Divisionschefen understreger, at der ligger en stor kommunikationsopgave heri, så medarbejderne ikke bare føler, at det grønne bliver trukket ned over hovedet på dem.
Vil I fortsat servere kød i fremtiden?
”Ja, men af en bedre kvalitet, og vi tænker også dyrevelfærd ind. Vi vil gerne servere kød, der smager godt – fra dyr, der har haft det godt,” siger Asmus Thorsøe Hamann og fastslår:
”Der skal ikke kun være grøntsager i vores kantiner. Det er et valg, du skal træffe som bruger, og der skal være mulighed for at vælge kød i kantinen. Det valg vil vi ikke afskaffe, men vi vil gerne puffe folk i den rigtige retning.”
Vil skifte til planteprotein
Som kantine har man mange spisende gæster dagligt, og man når altså ud til mange mennesker
Det gør også, at man har et vist ansvar – både ift. ernæring og ift. at præge folks spisevaner, påpeger divisionschefen.
”Vi vil f.eks. også gerne have skiftet det animalske protein ud med planteprotein, men det kræver meget af vores køkkener.
Og de kokke, der har gået i kokkeskolen for nogle år siden, er jo ikke blevet undervist i det her. Dvs. når vi skal udvikle det grønne køkken, skal vi også efteruddanne personale,” forklarer Asmus Thorsøe Hamann.
Related Articles
Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne
Et hotel er ikke længere bare et hotel - mange ønsker i langt højere grad at være en del af byen. Det kan nemlig ses på bundlinjen. Deli News har talt med en ansvarlig om kædens tilgang. Af Ebbe Fischer F&B direktør i Scandic, Karsten Felvang Nielsen, fortæller...
Scandic outsourcer restauranter og caféer
Espresso House og Capa er blandt de nye partnere, og fremover vil vi se flere hoteller outsource sine caféer og restauranter, lyder det fra en ekspert. Af Ebbe Fischer Scandic driver stadig de fleste restauranter og caféer selv, men en række er nu outsourcet til nøje...
Tivoli laver bedste sommerresultat nogensinde og melder ud om stor ombygning
Forlystelsesparkerne buldrer derudaf. Først meldte Fårup Sommerland og Djurs Sommerland om markant fremgang henover feriesæsonen, og nu er det Tivolis tur. Rekordinvesteringer i gang. Af redaktionen Målt på bundlinjen har Tivoli haft sin bedste sommer nogensinde. Det...