Portionsanretninger skal få folk til at spise mindre kød i kantinen

oktober 16, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Det kan være svært at få arbejdspladsen til at forbruge mindre kød, men løsningen ligger lige for, lyder det fra kendt kantineaktør.

 

Af Ebbe Fischer

”En måde at gøre det på er at portionsanrette kød, og så kan man godt få mere, hvis man går op én gang til. Kød skal så ikke erstattes med billige kulhydrater, men især med bælgfrugter.”

Sådan lyder det fra Asmus Thorsøe Hamann, divisionschef i Kokkenes Køkken – en mellemstor udbyder af kantineservice.

Artiklen fortsætter længere nede

Kokkenes Køkken vokser fra 17 til 41 kantiner

 

Divisionschefen understreger, at der ligger en stor kommunikationsopgave heri, så medarbejderne ikke bare føler, at det grønne bliver trukket ned over hovedet på dem.

 

Vil I fortsat servere kød i fremtiden?

”Ja, men af en bedre kvalitet, og vi tænker også dyrevelfærd ind. Vi vil gerne servere kød, der smager godt – fra dyr, der har haft det godt,” siger Asmus Thorsøe Hamann og fastslår:

”Der skal ikke kun være grøntsager i vores kantiner. Det er et valg, du skal træffe som bruger, og der skal være mulighed for at vælge kød i kantinen. Det valg vil vi ikke afskaffe, men vi vil gerne puffe folk i den rigtige retning.”

 

Vil skifte til planteprotein

Som kantine har man mange spisende gæster dagligt, og man når altså ud til mange mennesker

Det gør også, at man har et vist ansvar – både ift. ernæring og ift. at præge folks spisevaner, påpeger divisionschefen.

”Vi vil f.eks. også gerne have skiftet det animalske protein ud med planteprotein, men det kræver meget af vores køkkener.

Og de kokke, der har gået i kokkeskolen for nogle år siden, er jo ikke blevet undervist i det her. Dvs. når vi skal udvikle det grønne køkken, skal vi også efteruddanne personale,” forklarer Asmus Thorsøe Hamann.

 

Related Articles

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

Et hotel er ikke længere bare et hotel - mange ønsker i langt højere grad at være en del af byen. Det kan nemlig ses på bundlinjen. Deli News har talt med en ansvarlig om kædens tilgang. Af Ebbe Fischer F&B direktør i Scandic, Karsten Felvang Nielsen, fortæller...

Scandic outsourcer restauranter og caféer

Scandic outsourcer restauranter og caféer

Espresso House og Capa er blandt de nye partnere, og fremover vil vi se flere hoteller outsource sine caféer og restauranter, lyder det fra en ekspert. Af Ebbe Fischer Scandic driver stadig de fleste restauranter og caféer selv, men en række er nu outsourcet til nøje...