november 20, 2024
En specialist i markedet rådgiver læserne af Deli News udi noget af det allervigtigste – hvis ikke det absolut vigtigste – når man skal åbne sit eget sted. Lokationen.
Af Ebbe Fischer
Der findes få danske ejendomsmæglere med speciale i køb, salg og udlejning indenfor restaurationsbranchen.
Camilla R. Kornerup-Bang er netop dét – hun er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang & Partnere, og under et interview med Deli News giver hun gode råd til valg af lokation.
Artiklen fortsætter længere nede
Hvad skal man kigge efter i sit lokalevalg?
”Beliggenhed og en lav husleje er jo vigtige parametre – og at der tidligere har ligget en restaurant med succes.
Dernæst en flot bygget restaurant i ordentlig kvalitet, mens myndighedsgodkendelserne skal være på plads,” siger Camilla R. Kornerup-Bang og tilføjer:
”En god lejekontrakt og en fornuftig udlejer er også vigtigt, hvis det er leje. Dvs. se efter en samarbejdsvillig udlejer.”
Hvad er en god beliggenhed?
”Et trafikeret sted med mange folk. Vi kalder det et ’højt fodfald’. Det er der jo ved populære områder som Vesterbro, Nørrebro, Frederiksberg og indre by i København.
Du kan også se på, om der er høje kvadratmeterpriser på privatboliger, for i så fald har folk også typisk højere købekraft.”
Hvilke tegn skal man se efter ift. at identificere en god udlejer?
”Se efter, om lejen stiger for meget ift. nettoprisindekset. Det er normalt, at den stiger, men det bør være inden for rimeligheden og den bør ikke overstige inflationen.
Se også efter, om depositummet svarer til risikoen. Et højt depositum kan være ok, men hvis man selv skal bygge om og selv skal ordne al indretning, så bør depositum være lidt mindre.
Det normale er seks måneder, men flere udlejere begynder at bede om mere + personlig kaution.
Det skyldes dog også, at udlejer har sværere ved at smide dårlige lejere ud. Der er lange ventetid hos fogeden, og processen kan let trække ud.”
Er der nogle oversete områder, du kan pege på?
”I København kan man se ud til Amager Strandpark og området omkring. Der tror jeg man kan få mange flere gode forretninger, og det er ikke kun sæsonbetonet. Dem, der har begivet sig ud i at oprette forretninger derude har fået gode forretninger op at stå. Eksempelvis Wullf & Constalin.
Måske også Vanløse – det er tæt på byen, og der er mange, som ikke har råd til hus på Frederiksberg, men de kan være med i Vanløse, hvor der også er en hyggelig bymidte og liv omkring centeret.
Mens andre kigger mod Jylland. Den trend, der har været, med hvor meget mere vi går ud at spise – den er virkelig også slået igennem i Jylland. Her kan man kigge på lidt mindre byer som Silkeborg, Vejle, Kolding etc.,” siger Camilla R. Kornerup-Bang.
Læs mere om emnet på Deli:
Related Articles
”Jeg har aldrig oplevet så mange gode forretninger være til salg som nu”
Hvordan ser det ud på ejendomsmarkedet for restauranter, caféer og barer? Det ser godt ud, hvis man er køber, lyder det fra en specialiseret mægler. Og corona er en vigtig årsag. Af Ebbe Fischer Camilla R. Kornerup-Bang er erhvervsmægler og ejer af Kornerup-Bang...
HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed
Viceadm. direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, kritiserer bankernes tilbageholdenhed med lån til hotel- og restauranterhvervet, trods stigende udlån til andre erhverv. Deli News har tidligere beskrevet, hvordan flere tyer til pantebreve. Af redaktionen / ef...
Coronaspøgelset: Kendt Skagen-restaurant går konkurs med milliongæld
Café & Restaurant Kokkenes i Skagen er lukket, og ejeren Lars Trie er begæret personligt konkurs med en gæld på seks mio. kr. fra coronatiden. Af redaktionen/ ef Café & Restaurant Kokkenes i Skagen er lukket, og restauratør Lars Trie er begæret personligt...