Bagertrend på vej: Formbagt brød

november 28, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Brian Tholstrup Nybo er direktør i Aurion. Foto: Aurion

Ifølge en specialist vil de fritstående brød miste terræn, mens formbrød vil vinde voldsomt frem. Det er der en god grund til, lyder det.

Af Ebbe Fischer

”De sidste mange år har fokus i markedet været på høje og fritstående hvedebrød, men vi kommer til at flytte fokus mod brød bagt i form igen. Hos Aurion har vi stort fokus på formbagt brød.”

Ordene kommer fra Brian Tholstrup Nybo, direktør i Aurion – en af de største leverandører af ren økologisk mel i Skandinavien med eget mølleri og egne avlere (35 stk.) Aurion er kendt for nytænkning og har indført en række kornsorter på det danske marked, herunder spelt tilbage i 1992.

Og nu forudser Brian Tholstrup Nybo altså et stort skifte, som allerede er ved at manifestere sig i en række specialiserede bagerier.

”Dvs. der kommer til ske en ændring på brødmarkedet. Vi er nødt til at flytte os over til formbrød, fordi det giver mulighed for meget større variation ift., hvad du kan arbejde med – såsom smag, ernæring mm.,” siger Brian Tholstrup Nybo og tilføjer:

“Vi spiser stadig alt for meget lyst brød i Danmark, og formbrød er i højere grad brød, man kan leve af.”

Læs mere om Aurions tilgang til markedet:

”Vi skal vokse ti procent om året”

Related Articles

Kaffeforbruget falder, men folk drikker for flere penge

Kaffeforbruget falder, men folk drikker for flere penge

HØJ BETALINGSVILLIGHED: Formanden for BKT – Brancheforeningen for Kaffe og Te – fortæller her om kaffemarkedet og om en markant udvikling mod dyrere kopper. Folk vil nemlig gerne betale høje priser på caféer, restauranter og mikrobutikker. Især hvis én særlig faktor...

Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!

Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!

Hvad gør du når din verden ramler ”lidt” sammen og din glæde ved bageriets duft og smage får et puf af den verden, fordi du opdager, at du har glutenintolerans? Du skifter din te-salon ud med dit hjemmekøkken og begynder at skrive på en kogebog. Og når du så samtidig...

Julen 2053: Transmission fra universets kant

Julen 2053: Transmission fra universets kant

KLUMME: Firstmove Autosignatur, Kirsten Poulsen: Jeg er ikke længere blandt jer. Jeg er et fragment af stjernestøv i multiverset. Min bevidsthed er opløst i det kvantefelt, som universet ånder i. Mine tanker rejser fra det interstallare mellemrum gennem wormholes og...