Bagertrend på vej: Formbagt brød

november 28, 2024

Kirsten Østergaard Poulsen har før haft succes med at forudse en markedsudvikling. Privatfoto

Brian Tholstrup Nybo er direktør i Aurion. Foto: Aurion

Ifølge en specialist vil de fritstående brød miste terræn, mens formbrød vil vinde voldsomt frem. Det er der en god grund til, lyder det.

Af Ebbe Fischer

”De sidste mange år har fokus i markedet været på høje og fritstående hvedebrød, men vi kommer til at flytte fokus mod brød bagt i form igen. Hos Aurion har vi stort fokus på formbagt brød.”

Ordene kommer fra Brian Tholstrup Nybo, direktør i Aurion – en af de største leverandører af ren økologisk mel i Skandinavien med eget mølleri og egne avlere (35 stk.) Aurion er kendt for nytænkning og har indført en række kornsorter på det danske marked, herunder spelt tilbage i 1992.

Og nu forudser Brian Tholstrup Nybo altså et stort skifte, som allerede er ved at manifestere sig i en række specialiserede bagerier.

”Dvs. der kommer til ske en ændring på brødmarkedet. Vi er nødt til at flytte os over til formbrød, fordi det giver mulighed for meget større variation ift., hvad du kan arbejde med – såsom smag, ernæring mm.,” siger Brian Tholstrup Nybo og tilføjer:

“Vi spiser stadig alt for meget lyst brød i Danmark, og formbrød er i højere grad brød, man kan leve af.”

Læs mere om Aurions tilgang til markedet:

”Vi skal vokse ti procent om året”

Related Articles

Voldsom prisstigning på kaffebønner får handel til at styrtdykke

Voldsom prisstigning på kaffebønner får handel til at styrtdykke

Priserne på kaffebønner er så høje, at kaffehandlere og risterier kun køber det nødvendige. De har ikke råd til større mængder og håber på et prisfald på arabicakaffe sidst på året, lyder det i branchen. Af Ebbe Fischer Prisen kan i fjerde kvartal falde med anslået 30...