Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

november 29, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Arabicabønner ligger på det højeste niveau siden 1977. Årsagen er klimarelateret.

 

Af redaktionen/ef

På børsen i New York blev et kilo arabicabønner i denne uge noteret til syv dollar – eller ca. 50 kroner. Den højeste pris i 47 år.

Alene i 2024 er prisen på arabicabønner steget med næsten 70 procent.

Og i London steg prisen på de billigere robustabønner med 4,7 procent – og nåede dermed op på 5.507 dollar pr. ton, eller ca. det dobbelte af prisen ved årsskiftet. Det skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter længere nede

Kaffeforbruget i USA når 20-års højdepunkt – fire trends fører an

 

Ifølge Berlingkse er det bl.a. en svær tørke i Brasilien – verdens største producent af arabicabønner – der er skyld i prisstigningerne.

Udsigten til et lavere høstudbytte animerer angiveligt indkøberne til at købe stort ind – og så stiger efterspørgslen og prisen.

Ift. robustabønner henvises til voldsomt vejr i Vietnam – verdens største robustaproducent. Her ramte tørke kaffebønnerne i vækstperioden, skriver Berlingske.

 

Nyt kaffelåg er over 100 mio. kr. værd

Related Articles

Kaffeforbruget falder, men folk drikker for flere penge

Kaffeforbruget falder, men folk drikker for flere penge

HØJ BETALINGSVILLIGHED: Formanden for BKT – Brancheforeningen for Kaffe og Te – fortæller her om kaffemarkedet og om en markant udvikling mod dyrere kopper. Folk vil nemlig gerne betale høje priser på caféer, restauranter og mikrobutikker. Især hvis én særlig faktor...

Svindel med coronamidler giver fængsel og millionbøde

Svindel med coronamidler giver fængsel og millionbøde

Ejerne af en restaurant i Ringsted er dømt for skattesnyd og bedrageri med coronamidler. De får nu en hård straf.   Af redaktionen/ef Straffen for at snyde stort med coronamidler giver nu betinget fængsel og millionbøde. To restaurantejere angav uretmæssigt en...

Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!

Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!

Hvad gør du når din verden ramler ”lidt” sammen og din glæde ved bageriets duft og smage får et puf af den verden, fordi du opdager, at du har glutenintolerans? Du skifter din te-salon ud med dit hjemmekøkken og begynder at skrive på en kogebog. Og når du så samtidig...