december 6, 2024
Man kan hente store EU-midler, hvis man sørger for at søge rigtigt – med fokus på skabelse af arbejdspladser. Ejeren af Oremandsgaard har gjort det med succes, og han fortæller her om processen.
Af Ebbe Fischer
Oremandsgaard er en økologisk herregaard med fokus på kvægproduktion, ginproduktion, udlejning og tapperi mv.
Gården har i flere omgange fået stor støtte af EU’s kasser, fortæller ejer August Hage.
Sammen med en række partnere har han startet flere virksomheder, som håndterer de forskellige forretningsområder på gården.
Sådan skriver man til EU
August Hage understreger, at man skal gøre sig klart, at der kan være rigtig meget papirarbejde i at søge EU-støtteordningerne.
”Du skal dokumentere alt – er det et tilskud til at købe nyt udstyr, eller istandsætte lokaler eller til produktion? Der skal afstemmes i begge ender, og det kan være omfattende. Til gengæld er der meget at hente, hvis man har en seriøs produktion, og især kan skabe arbejdspladser. EU synes bare, det ser rigtig godt ud, hvis der er arbejdspladser i det,” forklarer August Hage.
Han tilføjer:
”Men de forventer også investeringer fra din side. Vi har nu fundet en balance, hvor omfanget af dokumentation giver mening. Mit råd vil være – hold nøje fokus på arbejdspladser og sørg for at vis i din ansøgning, at investeringen har en positiv effekt på det lille samfund. Både i form af aktivitet og arbejdspladser.”
Krav og muligheder
På Oremandsgaard har de skabt otte nye årsværk, men de har ’kun’ fem fastansatte – og så en lang række løsarbejdere.
August Hage uddyber, hvordan midlerne kan bruges, og hvilke krav han har mødt:
“EU-midler kan typisk hjælpe med investering i udstyr og istandsættelse af lokaler, hvis man altså viser et seriøst projekt. Men der er også krav til omsætning.
”Overskuddet fra vores æbledestillering blev tidligere spildt, men nu bruges det som foder til kvæget. Omsætningen på vores økologiske kvæg, som bliver 27 måneder, er oppe på 240.000 kr. om måneden. I de kommende år forventer vi 2,8–3 mio. kr. i årlig omsætning,” siger August Hage.
Læs mere om Oremandsgaard:
Related Articles
36-årig godsejer driver destilleri, tapperi og kvægproduktion på Oremandsgaard
På en økologisk herregaard ved Præstø på Sydsjælland har ejeren sat en række projekter i værk, hvoraf Jergyu-køerne i samarbejde med naboen og destilleriet er de mest omtalte. Deli News har talt med den unge godsejer om overkapacitet i markedet, om 'private label' og...
Dagrofa investerer 1,3 mia. kr. i ny strategi med fokus på det lokale
Den danske dagligvarekoncern og grossist vil i sin foodserviceforretning vinde mindst 2.000 nye kunder blandt de professionelle køkkener. Af redaktionen/ef Dagrofa introducerer en ny treårig vækststrategi med navnet ’Gro’27 – vækst på vores måde’. Målet er at styrke...
Dagrofa Foodservice henter direktør hos Royal Unibrew
Mikkel Korsholm er ny økonomidirektør i Dagrofa Foodservice - en af landets største fødevareleverandører. Virksomheden står bl.a. stærkt som grossist for kantiner og lokale restauranter. Af Ebbe Fischer Mikkel Korsholm har bl.a. været ansat hos Carlsberg (VP, Group...