Startup vil løse forsyningsproblemer i chokoladeindustrien – lander aftale med 7-Eleven

december 9, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Endless Food Co er stiftet af Max Bogenmann, Matt Orlando og Christian Bach - erfarne kræfter med baggrund fra Noma, Per Se, The Fat Duck og Amass mv. Foto: Cory Smith.

Endless Food Co tilbyder med ‘THIC’ (This Isn’t Chocolate) en alternativ løsning på et marked, hvor priserne stiger. De har nu rejst 7,5 mio. kr. i en investeringsrunde anført af Nordic Foodtech VC, mens 7-Eleven forudser mere af den slags fremover.

 

Af redaktionen

Med THIC Endless Food Co vil folkene bag give branchen en bæredygtig og mere prisstabil vej frem.

Man har nemlig udviklet en proces, der omdanner stor-skala sidestrømme fra fødevareindustrien til nye ingredienser – ifølge en pressemeddelse. Og den har investorerne købt.

Samtidig offentliggør Endless Food Co et opsigtsvækkende partnerskab med 7-Eleven om lancering af nye produkter.

 

Priserne stiger hastigt

Kakaopriserne er mere end fordoblet i løbet af de seneste 12 måneder på grund af stigende globale temperaturer, som har skabt uforudsigeligt vejr, forringet høsten af kakaobønner og svækket verdens kakaoforsyningskæde.

Startup-virksomheden Endless Food Co fokuserer derfor på det bæredygtige alternativ til chokolade – baseret på upcyclet mask, det primære biprodukt fra ølbrygning.

Med THIC får fødevareindustrien en ingrediens, som helt eller delvist kan erstatte konventionel chokolade i alle traditionelle chokoladeapplikationer, ifølge pressemeddelelsen.

Maximillian Bogenmann, co-founder og CEO i Endless Food Co, udtaler:

”Den konventionelle kakaoproduktion er desværre kendt for sine arbejdsmiljøproblemer. De miljømæssige konsekvenser er dog lige så alarmerende, idet kakaoproduktionen bidrager til omfattende skovrydning, truer biodiversiteten og forværrer klimaforandringerne. Det er her, vi forsøger at skabe en forandring. Investeringsrunden giver os et godt afsæt for at gøre det.”

 

Partnerskab med 7-Eleven

Jesper Østergaard, adm. direktør for 7-Eleven Danmark, udtaler:

“7-Eleven udforsker hele tiden nye muligheder og udfordrer den traditionelle måde at gøre tingene på. I vores øjne er THIC et virkelig spændende produkt, fordi det er et mere bæredygtigt alternativ til chokolade – uden at gå på kompromis med den gode smag. Vi glæder os til at kunne tilbyde vores kunder THIC i vores cookies allerede i denne måned, og uden at afsløre det hele, er jeg ret sikker på, at de kan se frem til mere af den slags i vores butikker i fremtiden.”

 

Skalerer produktion

Den nye kapital gør det muligt for virksomheden at skalere produktionen, foretage strategiske ansættelser, øge salgsindsatsen og dermed positionere virksomheden til yderligere vækst i Danmark og resten af Europa.

Louise Rørbæk Heiberg er inevesteringschef i Nordic Foodtech VC. Hun udtaler:

“Vi er stolte af at støtte dette stærke og effektive team på deres rejse, mens de vokser og udvider. Og det starter godt med det her vigtige partnerskab med 7-Eleven. Endless Food Co har et virkelig godt bud på et alternativ til chokolade. Deres ingrediens passer perfekt til vores strategi om at støtte foundere, der løser de dybe underliggende problemer i vores globale fødevaresystem: Kakao er en klimatruet afgrøde, som vil blive dyrere i takt med, at udbuddet bliver mindre, og efterspørgslen fortsætter med at stige.”

 

Fakta:

Endless Food Co blev grundlagt i 2022 med det formål at påvirke fødevaresystemet proaktivt og positivt gennem skalerbare upcycling-løsninger, der beviser, at der kan være sammenhæng mellem bæredygtighed og velsmag.

Endless Food Co er stiftet af Max Bogenmann, Christian Bach og Matt Orlando – erfarne kræfter med baggrund fra bl.a. Noma, Per Se, The Fat Duck og Amass, hvor de i et årti arbejdede for at udbrede en mere miljømæssig ansvarlig version af fine dining.

 

Kilde: Endless Food Co

Related Articles

Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!

Sponseret: H.U.G. Velkommen til en økologisk og glutenfri himmel!

Hvad gør du når din verden ramler ”lidt” sammen og din glæde ved bageriets duft og smage får et puf af den verden, fordi du opdager, at du har glutenintolerans? Du skifter din te-salon ud med dit hjemmekøkken og begynder at skrive på en kogebog. Og når du så samtidig...

Julen 2053: Transmission fra universets kant

Julen 2053: Transmission fra universets kant

KLUMME: Firstmove Autosignatur, Kirsten Poulsen: Jeg er ikke længere blandt jer. Jeg er et fragment af stjernestøv i multiverset. Min bevidsthed er opløst i det kvantefelt, som universet ånder i. Mine tanker rejser fra det interstallare mellemrum gennem wormholes og...

Bagertrend på vej: Formbagt brød

Bagertrend på vej: Formbagt brød

Ifølge en specialist vil de fritstående brød miste terræn, mens formbrød vil vinde voldsomt frem. Det er der en god grund til, lyder det. Af Ebbe Fischer ”De sidste mange år har fokus i markedet været på høje og fritstående hvedebrød, men vi kommer til at flytte fokus...